Hewitt'in vedası!

Avustralya Açık'a David Ferrer karşısında aldığı yenilgiyle veda eden Lleyton Hewitt, parlak kariyerine son verdi. 2 Grand Slam Şampiyonluğu bulunan Hewitt, Davis Kupası’nı da 2 kez kazanma başarısı gösterdi.

NTV Spor 21.01.2016 - 14:14
Hewitt'in vedası!

Avustralya Açık'a 20. kez katılarak rekor kıran Lleyton Hewitt, kariyerinin son tekler maçına David Ferrer karşısında çıktı. İspanyol rakibine 6-2, 6-4 ve 6-2 sonuçlanan setlerle yenilen Hewitt, böylece parlak kariyerine son verdi.

35 yaşındaki Hewitt maç sonunda Rod Laver Arena'yı dolduran seyircilere duygusal bir konuşma yaptı. David Ferrer karşısında da her zaman olduğu gibi elinden gelenin en iyisini yaptığını söyleyen Hewitt; "Kariyerim boyunca kazansam da kaybetsem de hep yüzde 100'ümü vererek oynadığım için kendimle gurur duyuyorum. 20 yıl boyunca Rod Laver Arena'da bu harika taraftarın karşısına çıkabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.

Hewitt, parlak kariyeri boyunca 2'si Grand Slam olmak üzere 30 turnuva şampiyonluğu yaşadı. 2001'de Amerika Açık'ı ve 2002'de Wimbledon'ı kazandı.

Henüz 20 yaşında dünya sıralamasının ilk basamağına çıkarak tenis tarihinde bunu başaran en genç raket oldu. Hewitt ayrıca, Avustralya Milli Takımı ile 2 kez de Davis Kupası zaferi yaşadı.

 

Sayfa Yükleniyor...