2015’in en iyileri ödüllerini aldı

Hentbolda 2015 yılının en iyileri düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. NTVSpor.Net üzerinden yapılan oylamada 54 bin oy kullanılırken, 35 dalda ödüller sahiplerini buldu.

NTV Spor 25.01.2016 - 17:00
2015’in en iyileri ödüllerini aldı

2012'den bu yana düzenlenen “Yılın Hentbol Ödülleri” düzenlenen gece ile sahiplerini buldu. Hentbol Magazin dergisi tarafından düzenlenen gecede 2014-2015 sezonunun tüm mevkilerdeki en iyi kadın ve erkek oyuncuların yanı sıra Yılın Genç Oyuncusu, En Değerli Oyuncu, Yılın Hakem Çifti, Yılın Yöneticisi ve Yılın Takımı gibi ödüller de sahipleriyle buluştu. 2015'in “En İyileri”, jürinin yanı sıra NTVSpor.Net üzerinden yapılan ve 54 binden fazla oyun kullanıldığı oylamayla da belirlendi.
 
EN İYİ KADIN HENTBOLCULAR
Kadınlarda En İyi Kaleci Sevilay İmamoğlu Öcal, En İyi Sol Kanat Yasemin Şahin, En İyi Sağ Kanat Gülsüm Güleçyüz, En İyi Sol Oyun Kurucu Yeliz Özel, En İyi Sağ Oyun Kurucu Olga Laiuk, En İyi Orta Oyun Kurucu Serpil İskenderoğlu, En İyi Pivot Lence İlkova seçildi. Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nin En İyi Savunmacısı Nur Ceren Akgün, En Değerli Genç Oyuncusu Merve Durdu seçilirken, ligin MVP'si Yeliz Özel Seçildi.

EN İYİ ERKEK HENTBOLCULAR
Hentbol Erkekler Süper Ligi'ndeyse; En İyi Kaleci Yunus Musul, En İyi Sol Kanat Ivan Nincevic, En İyi Sağ Kanat Çetin Çelik, En İyi Sol Oyun Kurucu Tuğberk Çatkın, En İyi Sağ Oyun Kurucu Ramazan Döne, En İyi Orta Oyun Kurucu Onur Ersin, En İyi Pivot Tolga Özbahar seçildi. Hentbol Erkekler Süper Ligi'nin En İyi Savunmacısı Ömer Ozan Arifoğlu, En Değerli Genç Oyuncusu Harun Hacıoğlu seçilirken, ligin MVP'si bu sezon kariyerini Almanya'da Bundesliga'da sürdüren Yunus Musul oldu.
 
EN İYİ TAKIMLAR, HOCALAR VE HAKEMLER...
Kadınlarda En İyi Takım sezonu 2 kupayı da alarak tamamlayan Yeni Mahalle Belediyesi, erkeklerdeyse yine 2 kupayı da kazanan Beşiktaş Mogaz oldu. Yılın antrenörleri de yine bu iki takımı çalıştıran isimler, Serdar Eler ve Müfit Arın seçildi. Alt yapı ödülü Kemal Durak'ın olurken, En Çok Gelişme Gösteren Antrenör ödülünü Hakan Günal kazandı.
 
Yılın Hakem Çifti ülkemizi bir çok uluslararası turnuvada temsil eden Kürşat Erdoğan ve İbrahim Özdeniz seçilirken yılın yöneticisi ödülünü Yeni Mahalle Belediyesi'nden Mesut Bolatcan kazandı.
 
Türkiye Hentbol Federasyonu Kurucu Başkanı Yaşar Sevim adına verilen Ömür Boyu Başarı Ödülü, eski Federasyon Başkanlarından Günal Ensari'ye verildi.
 
2015 yılında Akdeniz Plaj Hentbolu Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan erkek ve kadın Milli Takımlarının başarı ödülü aldığı gecede İstanbul Veteran Kadın Takımı da Hentbol Magazin Özel Ödülüne layık görüldü.
 
Hentbolun Yıldızları ödülünü de Zeynur Pehlivan aldı. Medya Ödülü ise Ali İsmet Ural'ın oldu.

Sayfa Yükleniyor...