"Spor teröre karşı en büyük silahlardan biri"

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mardin’de 10 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı'nı açıklamasının ardından ilk yatırım hamlesi Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan geldi...

NTV Spor 06.02.2016 - 22:14
"Spor teröre karşı en büyük silahlardan biri"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç; temas ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Şanlıurfa'da 10 semt sahası ve Fırat'ın kıyısına gençlik merkezi yapılacağını açıkladı. Sporun teröre karşı en büyük silahlardan biri olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Şanlıurfamız'a Bakanlığımız tarafından yapılan yatırım 300 milyon lirayı geçmiş durumda. Önümüzdeki yıllarda yapacağımız yatırımlarla beraber çok ciddi bir noktaya geleceğiz” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç; inceleme ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da ilk olarak Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Bakanlığının Şanlıurfa'daki yatırımları hakkında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ten brifing alan Bakan Çağatay Kılıç, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Gençlik merkezlerinin içerisindeki çalışmaların önemine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç “Şanlıurfa özellikle nüfus yapısıyla genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Bu nüfusa olan hizmetimiz de, çalışmamız da en üst seviyede devam edecek. Gençlik merkezi sayısı açısından baktığımızda, Türkiye'nin en önde gelen yerlerinden biri Şanlıurfa. Bunları inşa etmekle beraber, aynı zamanda içerisinde gençlerimize sunulacak olan hizmetlerle ve onlara verilecek olan imkanlarla, onları geleceğe hazırlayabilmek için imkan sağlamaya çalışıyoruz. Bu anlamdaki çalışmalara durmadan devam ediyoruz” dedi.

Gençlerin sosyal aktivite anlamında ve sportif anlamda yer sıkıntısı çektiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, yaz dönemi içerisinde 750'yi aşkın semt sahası inşasının Türkiye'nin farklı yerlerinde gerçekleştiğini belirtti. Bakan Çağatay Kılıç, Şanlıurfa'ya yapılacak olan mahalle tipi sahaların müjdesini verirken şöyle konuştu:

“Mardin'de, Karadeniz Bölgemiz'de, Samsunumuz'da, Trabzonumuz'da da yaptık, her yerde yaptık. Ama özellikle bölgemizde gençlerimizin çok yoğun olarak yaşadığını bildiğimiz için, Şanlıurfamız'a önümüzdeki 1.5-2ay içerisinde 10 tane daha bu bahsettiğim semt sahası inşası yapacağız. İnşa edebileceğimiz yer tahsis edilmesiyle birlikte çalışmalara hemen başlayacağız. Ve ümit ediyorum ki 1.5-2 ay içerisinde bunların bitmiş olduğunu göreceksiniz. Şimdiden Şanlıurfamız'a hayırlı uğurlu olsun. Bu hamlelerin ciddi bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bunlar mahalleye yapılacağı için bütün genç kardeşlerimiz spor yapma imkanını yaşayacak. Salonlarımız, spor sahalarımız,  bunların çalışması devam edecek. Bunlar yürüyen çalışmalarımız. Mahalle tipi sahalar ek olarak ortaya koyduğumuz bir çalışma. Biz bu yatırım kararını aldık, en kısa süre içerisinde bunların yer tahsisi ile ilgili olan çalışmalar bitecek ve çok kısa süre içerisinde 10 tane yapılacak olan sahanın inşaatında da geleceğim. Tekrar bir Urfa ziyaretimiz olacak” şeklinde konuştu.

Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteciler arasında yer alan sporcuların ülkemizi uluslararası organizasyonlarda temsil etme istekleri olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç,  “Ülkemizde şu anda barınan ve ülkelerinde rejimin zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli kardeşlerimizle ilgili olarak, Bakanlık olarak bir yıl aşkın süredir yaptığımız projeler var. Örneğin kamplarda sportif turnuvalar düzenleniyor. Suriye'de daha önce spor yapmış olan ve belli seviyeye gelmiş olan gençlerin ülkemizi uluslararası turnuvalarda temsil istekleri var. Onlar, ülkemiz kendilerine kucak açtığı için bunu bir vefa borcu anlamında yapmak istiyorlar. Buz bunu borç olarak görmüyoruz. Bu bizim görevimiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dile getirmiş olduğu gibi bunu insani bir vazife olarak, zalimin elinden kaçanlara kucak açmak olarak görüyoruz. Başbakanımızın da bu noktada talimatları açıktır. Ülkemizi temsil etmek isteyen kardeşlerimize de yardımcı oluyoruz. Farklı kamp ve bölgelerde bununla ilgili çalışmalar yapılıyor” dedi.

Şanlıurfa'ya yapılan atamalarla kentin deneme tahtası olduğu yönündeki bir yoruma katılmadığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Şanlıurfa asla bir deneme tahtası değildir. Şanlıurfa ülkemizin en güzide illerinden biridir. Şanlıurfa, ülkemizin tarihi ve kültürel gelişimi içerisinde çok önemli bir yeri vardır. Burada çok önemli bir genç nüfus var. Biz de onların kendilerini geliştirebilmeleri için bu çalışmaları yapıyoruz. Şanlıurfamız'a, Bakanlığımız tarafından yapılan yatırım 300 milyon lirayı geçmiş durumda. Önümüzdeki yıllarda yapacağımız yatırımlarla beraber de çok ciddi bir noktaya geleceğiz. Daha fazla yatırım istemek tabii ki hakkınızdır. Bütçemizin elverdiği ölçüde bunları yerine getirmek için çabalarımız var. Deneme tahtası kelimesini kabul edemeyeceğim. Kendi çalışmalarımız içerisinde hiçbir zaman bir otorite boşluğuna müsaade etmeyiz. Şanlıurfa çok fazla yatırım alacaktır” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de 10 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı'nı açıkladığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Sayın Başbakanımızın Mardin'de açıklamış oldukları plan çerçevesinde biz çalışmalarımızı hemen başlattık. Gençlik kampları ve merkezlerinde yapacağımız çalışmalar, bağımlılıkla mücadele konusunda yaptığımız çalışmalar var. Spor gerçekten bu anlamda pozitif bir unsurdur. Sporla uğraşan, kendini geliştirmeye çalışan, profesyonel olmasına da gerek yok. Amatör ruhla yapılması da önemlidir. Amatör ruhun ortaya koymuş olduğu birlik ve beraberlik çok önemlidir. Sporda farklı unsurların bir araya gelmesi, ailelerin, çocukların bir araya gelmesi önemli. Burada sadece futbolu düşünmeyeceğiz. Basketbol, voleybol, güreş… Burada biniciliği geliştirmek konusunda bir düşüncemiz var. Bunlar bir araya geldiği zaman terörü karşı en büyük silahlarımızdan biridir. Biz bunun bilincinde olarak bölgemizde yatırımlarımızı yapıyoruz. Ayrım yapmadan yapıyoruz. Genç kardeşlerimize ve ailelerine şunu söylemek istiyorum. Bölge bölge ayırmak gibi bir düşüncemiz olmadı. Van'da yapılmış 5 bin kişilik bir spor salonumuz var. Türkiye'nin sayılı spor salonları arasındadır. Şanlıurfa'da inşa edilen stadyumumuz büyük bir yatırımdır. Spor salonları, yüzme havuzu ile ilgili yapacağımız projeler olacak. Bunlar ülkemizin her noktasında yapılıyor. Özellikle genç nüfusun yüksek olduğu yerlerde daha fazla yatırım yapacağız. Farklı fikirlerin ayrılık anlamında değil, zenginlik olarak yaşanmasına sportif faaliyetler büyük katkı yapacaktır. Biz de bunun bilincinde olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Sayfa Yükleniyor...