"Tecrübeli Periler" dinlenecek!

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Romanya ve İsrail ile karşılaşacak. Ay Yıldızlılar’da aday kadro açıklandı.

NTV Spor 09.02.2016 - 15:19
"Tecrübeli Periler" dinlenecek!
2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde 20 Şubat'ta Cluj'de Romanya ve 24 Şubat'ta da Tel Aviv'de İsrail ile karşılaşacak olan A Milli Kadın Takımımız'ın 15 kişilik aday kadrosu açıklandı.
 
A Milli Takım Teknik Direktörü Aziz Akkaya, Ay-Yıldızlıların favori olarak çıkacağı iki maçta Nevriye Yılmaz ve Birsel Vardarlı Demirmen gibi tecrübeli isimleri kadroya almadı.
 
15 kişilik aday kadro şu şekilde oluştu:
Bahar Çağlar, Ayşegül Günay, Işıl Alben, Cansu Köksal (Galatasaray)
Olcay Çakır, Tuğçe Canıtez, Kuanitra Holingsvorth (Fenerbahçe)
Tilbe Şenyürek, Pelin Derya Bilgiç (Botaş Spor)
Esra Ural, Pınar Demirok (Abdullah Gül Üniversitesi)
Şaziye İvegin Üner, Ayşe Cora (Beşiktaş JK)
Safiye Simay Karaman (Yakın Doğu Üniversitesi)
Kübra İmren Ekşi (BGD)
 
2017 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde H Grubu'nda yer alan A Milli Kadın Basketbol Takımımız, ilk maçında Ankara'da İsrail'i 72-53'lük skorla mağlup ederken, ikinci maçında ise Bosna Hersek'i deplasmanda 79-50 ile geçme başarısı göstermişti.
 
Kadınlar Dünya Şampiyonası ile aynı formatla oynanacak olan turnuvada gruplarını ilk sırada tamamlayacak olan takımlar 2017'de Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak finallere yükselecek. 9 grupta ikinci sırayı alan ülkelerden en iyi 6 ikinci de şampiyonada mücadele etme hakkını elde edecek.

Sayfa Yükleniyor...