"Ne konuştuysak gerçekleştirdik"

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Euroleague Top 16 turu E Grubu'nda İspanya'nın Unicaja Malaga takımını 80-59 yendikleri maçta istedikleri her şeyi yaptıklarını söyledi.

NTV Spor 11.02.2016 - 23:46
"Ne konuştuysak gerçekleştirdik"

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Sırp başantrenör, rakiplerini çok iyi analiz ettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Çok özel bir takım. Hücum ribauntlarında çok etkililer. Konuştuğumuz her şeyi gerçekleştirdik. İlk yarı sonunda pota altına girmenin ne kadar önemli olduğunu anlattım. Maçın başında bazı hatalarımız oldu ve kendimize olan saygımızı yitirdik. Ne zaman topu çevirsek bizim için daha avantajlı oldu. Oyuncuları tebrik ediyorum. Şu an 7'de 7 yaptık ama bunu unutmamız, Türkiye'de lig ve kupada oynayacağımız maçlara konsantre olmamız gerekiyor."

Takımın en iyilerinden Ekpe Udoh'un performansını da değerlendiren Obradovic, "İyi oynadığı ilk maç değil. Şu ana kadar çok fazla katkıda bulundu. Maçta bir çok noktayı ciddiye alıyor. Her durumda herkese yardım etmeye hazır. Sorun ona kimin yardım edeceği. Herkes aynı şekilde olmalı. Savunmada o herkese destek oluyor ama top çaldığımızda bazı oyuncular hemen potaya gidiyor. Bu benim için doğru bir şey değil" şeklinde konuştu.

UDOH: ÖZEL ŞEYLER YAPMAK İSTİYORUZ
Sarı-lacivertlilerde günün en etkili ismi Ekpe Udoh ise yollarına kayıpsız devam ettiklerini söyledi.

İspanyol ekibinin iyi bir takım olduğunu aktaran Udoh, "Rakibimiz inanılmaz savaştı. İyi oynadık ve 7'de 7 yaptık. Bu sene özel şeyler yapmak istiyoruz. Taraftarlara da teşekkür ederek hepsine 'adamsınız' demek istiyorum" diye konuştu.

Maçta 12 sayı, 10 ribaunt, 7 blok yapan ve "triple-double" şansını 3 blokla kaçıran Udoh, "Sahada 27 dakika kaldım ve bileğimde sorun oldu. Biraz daha kalsaydım belki yapardım ama bu sezon bunu gerçekleştireceğim" değerlendirmesinde bulundu.

PLAZA: VARLIĞIMIZI GÖSTEREMEDİK
Unicaja Malaga Başantrenörü Joan Plaza, Fenerbahçe karşısında varlık gösteremediklerini dile getirdi.

İspanyol başantrenör, kötü bir oyun ortaya koyduklarını aktararak, "Fenerbahçe çok daha iyiydi ve varlığımızı göstermedik. Serbest atışlarda ve iki sayılık atışlarda iyi değildik. Bu şekilde Avrupa Ligi'nde mücadele edemezsiniz. Pota altımızı ve şutlarımızı geliştirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Unicaja Malaga'nın maçtaki en skorer oyuncusu DeMarcus Nelson ise Fenerbahçe'nin maç içinde kendilerinin iniş çıkışlarını iyi değerlendirerek kazandığını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...