Kenya'ya men kapıda!

Dünya Anti-Doping Ajansı WADA’nın dopingle mücadele ettiğini göstermesi için Kenya'ya verdiği süre doldu. WADA'ya istediği güvenceleri veremeyen Kenya’nın Rio Olimpiyat Oyunları’ndan men edilmesi gündeme geldi.

NTV Spor 12.02.2016 - 15:56
Kenya'ya men kapıda!

Orta ve uzun mesafede uzun yıllardır çok başarılı atletler yetiştiren Kenya, büyük bir doping sorunu ile karşı karşıya. Son dönemde 18 Kenyalı atlet, toplam 55 yıl doping cezası aldı. Bunun üzerine Dünya Anti-Doping Ajansı WADA, Kenya Atletizm Federasyonu'na dopingle mücadelede çağrısında bulundu.

WADA'nın dopingle mücadele ettiğini göstermesi için Kenya'ya verdiği süre doldu. Ancak Kenyalı yetkililer bu süre içinde WADA'nın istediği güvenceleri vermeyi başaramadı.

Sabrının sınırına geldiğini duyuran WADA, Kenya'dan 2 ay içinde gerekli düzenlemelerin tamamını yapmasını istedi. Bu süre içinde gerekli adımlar atılmazsa Kenyalı atletlerin Rio Olimpiyat Oyunları'ndan men edilmeleri gündeme gelecek.

Kenya Olimpiyat Komitesi geçtiğimiz günlerde zika virüsü tehdidi nedeniyle Rio Olimpiyat Oyunları'nı boykot edebileceklerini açıklamıştı.

 

Sayfa Yükleniyor...