"Tesislerin yüzde 70'i hazır"

2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği için aday olan Paris, planlarını paylaştı. Paris, birçok tesisin şimdiden hazır olmasını bir avantaja çevirmeye çalışıyor

NTV Spor 18.02.2016 - 14:11
"Tesislerin yüzde 70'i hazır"

Fransa'nın başkenti Paris, 2024 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği için aday olan şehirlerden biri. Paris'te konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, şehrin neredeyse şimdiden Olimpiyat Oyunları'na hazır olduğu açıklandı. Fransa Başbakanı Manuel Valls ve 300'ü aşkın sporcunun katılımıyla yapılan toplantıda, Paris'teki tesislerin durumu mercek altına alındı.

Buna göre; daha önce 1900 ve 1924 Olimpiyat Oyunları'nın düzenlendiği Paris'te tesislerin yüzde 70'i şimdiden hazır. Fransa Başbakanı, oyunların ev sahipliğini almaları halinde, maliyeti yüksek olmayan geçiçi tesisler yapmalarının yeterli olacağını söyledi.

Bunlardan biri de Stade de France'ın yakınına yapılacak su sporları merkezi olacak. Fransız hükümeti, toplam 4.5 milyar Euro'luk maliyetle, oyunları başarıyla organize edeceğine inanıyor. Adaylar arasında Paris'in yanı sıra Roma, Los Angeles ve Budapeşte de yer alıyor. 2024 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak şehir 2017 yılının eylül ayında açıklanacak.

Sayfa Yükleniyor...