Kritik son topla kupa Fenerbahçe'nin

FIAT Türkiye Kupası finalinde Darüşşafaka Doğuş'u 67-65 yenen Fenerbahçe, kupayı müzesine götürdü! Sarı lacivertliler kupaya Bogdanovic'in son saniyelerdeki üçlük basketiyle uzandı.

NTV Spor 21.02.2016 - 20:27
Kritik son topla kupa Fenerbahçe'nin

Basketbolda 32. Türkiye Kupası, Fenerbahçe'nin oldu!

Bursa'daki FIAT Türkiye Kupası finalinde Darüşşafaka Doğuş ile karşılaşan sarı lacivertliler, Bogdanovic'in bitime 2.7 saniye kala attığı üçlük basketle 67-65'lik galibiyete uzandı. Finalin son anlarında hakem kararları ön plana çıktı. Bitime 15 saniye kala Wilbekin'in basketiyle Daçka 65-64 öne geçti. Fenerbahçe hücumunda Datome'nin şutu kaçırmasının ardından ribaund mücadelesinde top dışarı çıktığında bitime 6.4 saniye vardı. Hakemler topun kimden çıktığına karar veremedi. Darüşşafaka Doğuş, topla son temasın Ekpe Udoh'tan olduğunu savunarak itiraz etti. Pozisyonun tekrarını ekrandan izleyen hakemler, topun Darüşşafaka Doğuş oyuncularından çıktığına karar verdi. Bogdanovic'in bitime 2.7 saniye kala attığı üçlükle Fenerbahçe son 7 sezonda 4., toplamda da 5. kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürmüş oldu.

Tarihinde ilk kez 2001-2002 sezonunda Türkiye Kupası finali oynayan ve Efes Pilsen'e 78-74 yenilen Daçka ise ikinci finalinde de kupaya uzanamamış oldu.
 
MAÇ BOYU CEKİŞME...
Maça iki takım da kontrollü başladı. Fenerbahçe Udoh, Darüşşafaka Doğuş ise Semih Erden ile etkili olmaya çalışırken 3. dakika 6-6 beraberlikle geçildi. Lucas ile sayılar bulan yeşil-siyahlı takım, 5. dakikada 12-8 öne geçti. Bu bölümden sonra savunmasını sertleştiren, hücumda da daha etkili olan Fenerbahçe, periyodu 21-18 önde bitirdi.
 
İkinci çeyrekte rakibine tam saha pres uygulayan sarı-lacivertli takım, serbest atışlardan bulduğu sayılarla farkı açmaya başladı. Darüşşafaka Doğuş, Wilbekin ile etkili olmaya çalışsa da 15. dakika sonunda Fenerbahçe durumu 30-22 yaparak 8 sayılık fark yakaladı. Özellikle hücum ribauntlarında etkili olan Fenerbahçe, devreye 38-33 önde girdi.
 
Maçın üçüncü periyodunda Fenerbahçe, Bogdanovic ve Datome ile etkili olurken, Darüşşafaka Doğuş ise Redding ve Mehmet Yağmur'un 3 sayılık basketleriyle farkın açılmasını önlemeye çalıştı. 25. dakika 45-39 sarı-lacivertli takımın lehine geçildi. Bu bölümden sonra Darüşşafaka Doğuş, Markoishvili'nin dış atışlarıyla oyuna ortak olmaya çalıştı. Rakibine Vesely'in sayılarıyla karşılık veren sarı-lacivertliler, üstünlüğünü sürdürdü ve 3. periyodu da 56-51 önde tamamladı.
 
Maçın son periyoduna hızlı başlayan yeşil-siyahlı takım, Wilbekin'in sayılarıyla 34. dakikaya girilirken önce skoru eşitledi, ardından da 59-57 öne geçti. Maçın son bölümlerinde skor iki takım arasında gidip geldi. Darüşşafaka Doğuş, maçın bitimine 15 saniye kala Wilbekin'in basketiyle 65-64 öne geçti.

Son hücumu kullanan Fenerbahçe, ilk şut şansında Datome ile skor bulamadı. Ribaund mücadelesi sonrası top dışarı çıktı. Hakemler pozisyonu yeniden izleyip topun Darüşşafaka Doğuşlu oyunculardan çıktığına karar verdi. Pota altından topu oyuna sokan sarı-lacivertli ekip, Bogdanovic'in 3 sayılık basketiyle 67-65 öne geçti. Bitime 2.7 saniye kala gelen basket sonrası Daçka hücumda sayı bulamayınca Fenerbahçe kupanın sahibi oldu.
 
Maçın en değerli oyuncusu takımına son saniye basketiyle galibiyeti getiren Bogdan Bogdanovic oldu.
 
Fenerbahçe: 67 - Darüşşafaka Doğuş: 65
Salon:
TOFAŞ
Hakemler: Engin Kennerman, Recep Ankaralı, Kaan Büyükçil
 
Fenerbahçe: Ali Muhammed 8, Bogdanovic 21, Datome 8, Udoh 5, Vesely 14, Hickman 4, Melih Mahmutoğlu 5, Kalinic 2, Barış Hersek
 
Darüşşafaka Doğuş: Mehmet Yağmur 3, Redding 5, Lucas 4, Bjelica 5, Semih Erden 9, Wilbekin 15, Preldzic 4, Slaughter 4, Markoishvili 16, Metin Türen, Furkan Aldemir, Ender Arslan
 
1. Periyot: 21-18
Devre:38-33
3. periyot: 56-51
5 faulle çıkan: 36.51 Lucas (Darüşşafaka Doğuş)
 

Sayfa Yükleniyor...