"Çare Süper Lig"

Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu "Samsunspor'un sıkıntılarının tek çözümü Süper Lig'e çıkmaktır" dedi.

NTV Spor 01.03.2016 - 14:13
"Çare Süper Lig"

Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, kulübün sıkıntılarının tek çözümünün Süper Lig'e çıkmak olduğunu söyledi.
     
Samsunspor'un ekonomik sorunlarının çözümü amacıyla şehrin yerel yöneticileri ile bir araya gelen Erkurt Tutu, basına kapalı düzenlenen toplantının ardından basına konuştu.

Tutu, toplantının kulübün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı, sıkıntıların çözümü ve şehrin takıma destek vermesi amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Samsunspor'un içinde bulunduğu sorunları açık bir şekilde paylaştıklarını dile getiren Tutu, şöyle devam etti:    

"Şunu açık şekilde gördük ki takıma şehrin ve bürokrasinin desteği sportif başarıyla yüzde 100 etki içindedir. Son 3 haftada aldığımız sportif başarılar, verilecek desteğe katkı sağladı. Keşke 9 haftalık kötü gidişatı yaşamamış olsaydık ancak bunlar geride kaldı. Bu takım nasıl ligin başında 11 hafta başarılı olduysa, 3 haftadır da başarılı devam ediyorsa bundan sonra inşallah sportif olarak başarılı bir dönem geçireceğiz. Ben uzun dönemdir yöneticilik yapmama rağmen bu şekilde birlikteliği ilk kez görüyorum. Toplantıya katılan herkes destek vereceğini hissettirdi. Ligin bitimine 3 ay kaldı, şehirde tüm kesimlerin takıma sahip çıkması gerekiyor ki sonunda başarıyı elde edelim."

Kavga ve eleştirinin bir kenara bırakılması, hep birlikte el ele verip herkesin bir proje içinde bulunmasını isteyen Tutu, "Samsunspor'un sıkıntılarının tek çözümü Süper Lig'e çıkmaktır. Müthiş bir taraftar topluluğumuz var. Taraftar bizim 12'nci, 13'üncü, hatta 14'üncü futbolcumuz gibi. Taraftarlarımızın sezon sona kadar bizi bu şekilde desteklemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.     
 
Toplantı sonucunda tüm belediye başkanlarının ve Vali Şahin'in Samsunspor'un sorunlarının çözümü konusunda elini taşın altına sokacağını bildirdiğini anlatan Tutu, "Hep birlikte her şeyi bir kenara bırakacağız, sanki ilk gün göreve başlıyormuş gibi hareket edeceğiz ve 11 final maçı oynayacağız. 11 finalden Allah'ın izniyle yüzümüzün akıyla çıkarak mutlu sona ulaşacağız. Bu süreçte herkes yapması gerekeni en üst seviyede yapacak" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...