Milli güreşçiye son görev!

Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden milli güreşçi Ömer Uzan'ın cenazesi, memleketi Çorum'un Sungurlu ilçesinde toprağa verildi.

NTV Spor 16.03.2016 - 17:35
Milli güreşçiye son görev!

Gece yaşanan kazada hayatını kaybeden 24 yaşındaki Uzan'ın cenazesi, sabah karayoluyla Sungurlu'ya getirildi. Sungurlu Devlet Hastanesi morguna konulan cenaze, ikindi namazından önce ilçeye bağlı Arifegazili köyüne götürüldü.

Uzan'ın cenazesi, helallik alınması için ilk olarak babaevine getirildi. Helallik alınması sırasında fenalık geçiren baba Osman, anne Sultan ve kız kardeşi Fadime Uzan'ı akrabaları teselli etti. Uzan'ın cenazesi, cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine Uzan'ın ailesi ve akrabalarının yanı sıra Kaymakam Mithat Gözen, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, milli sporcular Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü, TEDAŞ Spor Kulübü, Bursa Büyükşehir Belediyespor'un yönetici ve sporcuları ile vatandaşlar katıldı.

Milli sporcu Kayaalp, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, üzüntüsünü dile getirerek "Maalesef elim bir kazada arkadaşımızı kaybettik. Çok üzgünüz. Ölümün yaşı olmadığını bir kez daha gördük. Kazada inşallah ihmal yoktur. Güreş camiasının başı sağ olsun" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü sporcusu, gençler Avrupa şampiyonu ve dünya üçüncüsü milli güreşçi Uzan, Ankara'da gece saatlerinde otomobiliyle aydınlatma direğine çarpmış ve olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Sayfa Yükleniyor...