Çağla Büyükakçay ikinci turda

İstanbul Cup'ta Çağla Büyükakçay ikinci tura yükseldi...

NTV Spor 19.04.2016 - 16:46
Çağla Büyükakçay ikinci turda

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın ikinci gününde teklerde korta çıkan temsilcilerimizden Çağla Büyükakçay, 1. turda Rus Marina Melnikova'yı 2-0 yenerek bu organizasyonda ana tabloda ilk galibiyetini aldı ve 2. tura yükseldi.

Garanti Koza Arena'da oynanan maçın ilk setinde rahat bir oyun sergileyen Çağla Büyükakçay, rakibinin filenin önüne bıraktığı toplara iyi hamleler yaptı. Milli tenisçi, ilk seti 6-3 alarak 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ikinci setine etkili başlayan ve 3-2 öne geçen Marina Melnikova karşısında oyunu bırakmayan Çağla Büyükakçay, savunmada rakibinin toplarını iyi karşıladı. Hücumda da etkili olan milli sporcu, üstünlüğü tekrar eline alarak 5-3 öne geçti. Çağla Büyükakçay, rakibinin servis attığı oyundaki çift hatası sonrası bu seti de 6-3 aldı ve maçı 2-0 kazandı.

Geçen yıl turnuvada çiftlerde final oynayan ve dünya sıralamasında 118. sırada bulunan Çağla Büyükakçay, 7. kez mücadele ettiği İstanbul Cup'ta teklerde ilk galibiyetini alarak adını 2. tura yazdırdı.

Galibiyet sevincini kendisini destekleyen öğrencilerle kutlayan milli tenisçi, minik tenisseverlerle öz çekim yaptı.

 

Sayfa Yükleniyor...