Diamond League başlıyor!

Atletizm dünyasının en önemli organizasyonlarından birisi Diamond League, Katar'ın başkenti Doha'da başlıyor. Atletizm dünyasının en iyileri 14 farklı şehirde yapılacak yarışlarda kozlarını paylaşacak.

NTV Spor 05.05.2016 - 11:41
Diamond League başlıyor!

Olimpiyat yılında 14 etaptan oluşacak Diamond League'de her dalda 7'şer kez puan veren yarışlar olacak. Zürih ve Brüksel'de yapılacak finallerde kazanılan puanlar ikiye katlanacak.

Son dönemde patlayan doping olayları ve uluslararası Atletizm Federasyonlar Birliği'nde (IAAF) yaşanan rüşvet skandalıyla itibar kaybeden atletizm için zorlu bir sürece giriliyor. Rio Olimpiyatı dışında bu sezon atletizmin en önemli mücadelşesi Diamond League yarışlarında yaşanacak.

Doha'daki ilk etaba geçmiş Olimpiyat Oyunları, salon ve açıkhava dünya şampiyonalarında altın madalya kazanmış 38 isim ve madalya almış 80 atlet katılacak. 38 şampiyonun 6'sı olimpiyat altınlı isimler. 3 Amerikalı, 400 metrede Lashawn Merritt, 110 metre engellide Aries Merritt ve uzun atlamada Christian Taylor; 3 Kenyalı 1500 metrede Asbel Kiprop, 3 bin su engellide Ezekiel Kemboi ve Brimin Kipruto.

100 metre kadınlarda Jamaikalı Veronica Campbell Brown, ABD'li Tori Bowie ve Hollandalı Dafne Schippers'ın mücadelesi nefes kesecek. Erkekler yüksek atlamada yerel kahramanlar Barshim kardeşler, vatandaşlarına zafer sevinci yaşatmak isteyecek.

Sayfa Yükleniyor...