TT Arena'da 'Günışığı' vardı

Görme engelli 'Günışığı’ çocukları 6 gollü maçın coşkusunu Türk Telekom Arena’da yaşadı.

NTV Spor 20.05.2016 - 14:54
TT Arena'da 'Günışığı' vardı

Türk Telekom Arena'nın sezonun son maçında görme engelli konukları vardı. Galatasaray - Kayserispor maçında yüzde 1 ila 10 arasında görme kalıntısına sahip Günışığı çocukları 6 gollü maçta büyük coşku yaşadı. Bu arada, karşılaşma öncesinde ise Türk Telekom Arena'nın VIP tribününde Günışığı çocuklarının aldıkları eğitim ve gelişimleriyle ilgili fotoğraflar sergilenirken, tribündeki özel konuklarını unutmayan Galatasaraylı futbolcular sahaya “Az görenler için #Günışığı Projesi” pankartıyla çıktı.

Günışığı projesi kapsamında eğitim alan çocuklar, Galatasaray-Kayserispor maçının heyecanını Türk Telekom Arena tribününde yaşadı. Türk Telekom locasına aileleri ve eğitmenler ile birlikte konuk olan az gören çocuklar maçtaki 6 golde de büyük sevinç yaşarken, maç atmosferini ve coşkusunu doyasıya hissetme fırsatı buldu. Proje kapsamında eğitim alan çocuklara bu özel günde bir sürpriz de sarı kırmızılı oyunculardan geldi. Galatasaraylı futbolcular, maç öncesi sahaya çıkarken “Az görenler için #Günışığı Projesi” pankartı taşıdı.

Türk Telekom Arena, Günışığı sergisine de ev sahipliği yaptı
Karşılaşma öncesinde ise Türk Telekom Arena'nın VIP tribününde Günışığı çocuklarının aldıkları eğitim ve gelişimleriyle ilgili fotoğraflar sergilendi. Türk Telekom Arena'daki etkinliklerle eş zamanlı olarak proje hakkında farkındalık yaratmak amacıyla, Türk Telekom tarafından sosyal medyada da ‘Türk Telekom #Günışığı Projesi, az gören çocuklara erken müdahale eğitimi ile umut oluyor' adıyla bir de hashtag paylaşıldı.
 
Az gören çocuklara Türk Telekom'dan umut ışığı
Günışığı Projesi, yüzde 1 ila 10 oranında görme kalıntısına sahip olan çocuklara erken müdahale eğitimiyle var olan ışık algılarını kullanarak görmeyi, nesneleri algılamayı, normal alfabeyi okumayı öğretiyor. Çocuklar, Günışığı Projesi'yle akranları ile eşit eğitim fırsatına kavuşuyorlar.

Proje kapsamında erken müdahale eğitimi alan çocuklar, aldıkları bu eğitim sonrasında beyaz bastona ihtiyaç duymadan yürüyebiliyor, paten kayabiliyor, bisiklete biniyor, toplu taşıma araçlarını kimseye ihtiyaç duymadan kullanabiliyor, resim yapabiliyor, yapılan ortam düzenlemeleriyle sınıf ortamında diğer arkadaşlarıyla aynı sıraları paylaşarak eğitimini onlarla birlikte sürdürebiliyorlar.

Toplam 34 ili kapsayan Günışığı eğitimlerinden geçtiğimiz yıl 100 çocuk mezun oldu. 2016 sonuna kadar ise 200 çocuğun daha Günışığı eğitimini tamamlaması hedefleniyor.

Sayfa Yükleniyor...