Süper Lig heyecanı başladı

Turkcell Süper Lig 1. kademe yarışmaları Mersin'de başladı.

NTV Spor 23.05.2016 - 19:30
Süper Lig heyecanı başladı

Atletizmde sezonun en iyi takımlarını belirleyecek Turkcell Süper Lig yarışmalarında 1. kademe Mersin'de başladı.

Nevin Yanıt Atletizm Pisti'nde başlayan ve yarın tamamlanacak organizasyonda, kadınlar ve erkeklerde sekizer takım puan toplamak için yarışıyor.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışları Mersin'de düzenledikleri için mutlu olduklarını, 8 kadın ve 8 erkek takımın yarıştığını söyledi.

Takımlar hakkında bilgiler veren Çintimar, "Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edebilmek için burada kıyasıya bir yarış başladı. Bugün ve yarın yarışmalar yapılacak. Yine burada olimpiyat kotası alabilmek için sporcularımız yarışacak. Her branştan, her takımdan yaklaşık 25 sporcuyla, atletizmin bütün teknik branşlarıyla yarışmış olacağız. Olimpiyata gidecek olan, olimpiyat kadrosunda olan 30 sporcumuzdan 25'i yarışmış olacak" dedi.

Çintimar, önümüzdeki hafta Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nda ENKA ve Fenerbahçe'nin yarışacağını, burada hem bütün sporcuların kendi en iyi derecelerini yapmalarını hem de takım halinde şampiyonluk hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...