Alonso dert yandı!

Formula 1 pilotu Fernando Alonso, yarışların geçmişe göre çok kontrollü geçmesinden dert yandı. İspanyol pilot, Uluslararası Otomobil Federasyonu’nun çok fazla kısıtlama getirdiğini vurguladı.

NTV Spor 22.07.2016 - 14:22
Alonso dert yandı!

Mc-Laren Honda takımının İspanyol pilotu Fernando Alonso, Formula 1 yönetiminin pilotlara daha fazla özgürlük alanı tanıması gerektiğini söyledi. 34 yaşındaki Alonso, geçmişe nazaran bugünkü yarışların çok daha kontrollü ve kısıtlayıcı olduğunu vurgulayarak bu durumun pilotların atak yapma içgüdüsüne aykırı olduğunu dile getirdi.

"Eğer her aracı siyaha boyarsanız, hangi aracın kime ait olduğunu anlayamazsınız" diyen eski dünya şampiyonu, Formula 1'deki esas sorunun sanılanın aksine tek takımın hegemonyasıyla ilgili olmadığını belirterek, "Her dönemin egemen takımları oldu. Günümüzdeki sorunun tam olarak ne olduğunu bilemiyorum. Ancak yarışların eskisi gibi olmadığı çok açık" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) geçtiğimiz gün aldığı kararla pilotlarla takım direktörleri arasındaki telsiz konuşmalarına kısıtlama getirmiş, Ferrari Pilotu Sebastian Vettel ise bu kararı "saçmalık" olarak nitelendirmişti.

2005 ve 2006 yıllarında Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Fernando Alonso, bu sezon geride kalan 10 yarışta topladığı 18 puanla sürücüler klasmanının 14. sırasında yer alıyor.


 

Sayfa Yükleniyor...