Kıtalararası Yüzme Yarışı'na doğru

Bu yıl İstanbul Boğazı’nda 28’incisi düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

NTV Spor 22.07.2016 - 15:33
Kıtalararası Yüzme Yarışı'na doğru

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısına, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim ile eski dünya yüzme maratonu şampiyonu Avustralyalı Shelley Taylor-Simith katıldı.

İstanbul'da 24 Temmuz Pazar günü yapılacak organizasyonun komite başkanlığını da yapan TMOK Başkan Yardımcısı Usta, Kanlıca'dan başlayarak Kuruçeşme'de Cemil Topuzlu Parkı'nda bitecek yarışın güvenlik eksiğinin bulunmadığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Türkiye'nin hassas günlerinde güvenlik konusu herkesin merakı. İstanbul Valiliği başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığıyla çok yakın dayanışma içindeyiz. Hiçbir sorun olmadan daha önce planlanan şekilde yarışları yapacağız. En büyük desteğimizi de devletimizden alıyoruz. Yabancı sporcular gelir mi gelmez mi, diye soruluyor. 4 Ocak 2016'da açtığımız kayıtlara büyük ilgi oldu. Bin 243 Türk yüzücü 916 yabancı yüzücü olacak. 916 yabancı yüzücünün tamamı gelir mi, bilemiyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da gelemeyenler olacaktır. Tahminen bu sayının 100 olmasını bekliyoruz. Tahminim 800'e yakın yabancı bin 100'e yakın Türk yüzücü katılacaktır. 60 ülkeden de yabancı yüzücü gelecek."

Usta, yarışın onur konuğu Avustralyalı eski dünya şampiyonu yüzücü Talyor-Smith'le ilgili ise, "Yarışın başından sonuna kadar yüzecek. Bu da bir ilk. İlk defa ünlü bir konuk parkurun tamamını yüzecek." dedi.

TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ise 28. kez düzenlenecek yarışlardan dolayı büyük gurur duyduklarını dile getirdi.

TAYLOR-SMİTH: "DÜNYAYA BU ETKİNLİĞİ TANITACAĞIM"
Dünyaca ünlü eski yüzücü Shelley Taylor-Simith, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için İstanbul'a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Avustralyalı eski kadın yüzücü, davet için görevlilere teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

"Bu daveti iki ayrı nedenden dolayı kabul ettim. Avustralya ile Türkiye'nin sahip olduğu ilişkiler ve açık suda yüzmeye duyduğum tutku. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Buraya gelirken 'evet' demek zor olmadı. Bu etkinlik, barış içinde insanları bir araya gelmeye ve spor yapmaya yöneltecek. Yüzme benim kanımda var. Bir uzman ve şampiyon yüzücü olarak, burada spor elçisi gibi bulunuyorum. Avustralyalıların buraya gelmesi için çabalarımı sürdüreceğim. Tüm dünyaya bu etkinliği tanıtacağım."

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim ise, "Türkiye'nin bu olayların üstünden geleceğine ve güçlü çıkacağına inanıyorum. Bu yarış insanların birleşmesinde önemli bir rol oynayacaktır." diyerek düşüncelerini kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...