Berkay Besler yine podyumda

Milli Karting Sporcumuz Berkay Besler, geçen hafta kariyerine eklediği Avrupa Şampiyonluğunun ardından, takip ettiği bir diğer seri olan Rotax Max Euro Challenge'ın 3. yarışında İspanya'da 3. olarak önemli bir başarıya daha imza attı.

NTV Spor 25.07.2016 - 12:11
Berkay Besler yine podyumda

SIRALAMALARDA EN HIZLI İSİM BERKAY'DI
Zuera Pisti'nin ev sahipliği yaptığı yarışların Cumartesi günkü üç sıralama turunda da ilk sırada yeralan Berkay Besler, pre-finale pol pozisyonda başlama hakkını elde etti. 11 turluk yarış, yaşanan kaza nedeniyle altıncı turda durduruldu. Bu ana kadar lider olan sporcumuz, tekrar verilen startın ardından bunu korudu. Berkay, müthiş bir rekabetin olduğu pre-finalde liderliği son turda kaybetti ve birinci Nicolas Schoell'in sadece 0.736 saniye ardından üçüncü oldu.

16 turluk final yarışına bu sıradan başlayan Berkay Besler, hızlı pilotajıyla liderliğin sahibi oldu. Daha sonra liderlik sürekli el değiştirmeye başladı. Temsilcimiz onuncu turda yeniden ilk basamağa yükselse de, zorlu geçen yarışı üçüncü bitirdi. Birinci Jordan Brown ile arasındaki fark ise sadece 0.180 saniyeydi. Serinin üçüncü yarışının ardından hanesine 82 puan yazdıran Berkay Besler, geçen hafta elde ettiği Avrupa Şampiyonluğunun ardından önemli bir başarıya daha imza attı.

 

Sayfa Yükleniyor...