Sonunu getiremedik

Beko Supercup'ın ilk gününde Türkiye, Litvanya'ya 80-77 mağlup oldu.

NTV Spor 14.08.2010 - 00:11
Sonunu getiremedik

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi Almanya'da düzenlenen Beko Süpercup turnuvasına katılan Milli Erkek Takımı, ilk maçında Litvanya'ya 80-77 mağlup oldu.

Nürnberg yakınlarındaki Bamberg Jaka Arena'da oynanan karşılaşmayı, Türkiye Basketbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Hüsnü Karagözoğlu da izledi.

İlk periyota iyi başlayan Türkiye, Kerem Gönlüm ve Semih ile etkili oldu. Ancak özellikle Javtokas ve Jasaitis'in basketleriyle dengeyi kuran Litvanya, ilk periyotu 23-18 önde tamamladı.

İkinci periyota pota altında Ömer Aşık'ın basketleri ile başlayan ay-yıldızlılar, Macuilius'un sayılarına engel olamayınca farkı kapatmayı başaramadı. Bir ara Enderin üçlüğüyle farkı 2 sayıya indiren Türkiye, 2. periyotu da 38-34 geride tamamladı.

Maçın üçüncü yarısına daha iyi başlayan ay-yıldızlılar, Ender, Sinan ve Ersan'ın dış atışlardaki başarılı basketleriyle farkı kapattı. Özellikle bu bölümde Ender'in Ömer'e servis ettiği toplarla Türkiye oyunun hakimiyetini ele geçirdi. Aldığı moladan sonra toparlanan Litvanya, Macuilis'in basketleri ile oyunda dengeyi kurdu ve 3. periyot 60-60 eşitlik ile tamamlandı.

Maçın son periyodu oldukça heyecanlı bir mücadeleye sahne oldu. Son 2.5 dakikaya kadar başa baş giden müsabaka, taktik faullerde kazanılan serbest atışları rakibine oranla daha düşük bir yüzdeyle kullanınca sahadan 80-77 yenik ayrıldı.

Beko Supercup'ın bir diğer mücadelesinde ise ev sahibi Almanya, Hırvatistan karşısında 67-79 mağlup oldu.

Milli takım ikinci maçında Hırvatistan ile karşılaşacak.

Sayfa Yükleniyor...