"Fenerbahçe ve Galatasaray'sız OLMAZ!!"

Kupalara ambargo koyan Beşiktaş Hentbol Takımı NTVSPOR.NET'i konuk etti.

NTV Spor 02.09.2010 - 13:48
"Fenerbahçe ve Galatasaray'sız OLMAZ!!"

NTVSPOR.NET'te Pazar sabahları bir başka keyifli artık. Spor dünyasının ünlü isimleri, arka plandaki emekçiler, manşetin gölgesindekiler… Keyifli sohbetler ve hiç bilmedikleriniz her Pazar sabahı, Ahmet Sivaslı ile NTVSPOR.NET'te…

Müfit Arın hoca bir öğretmen… Kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklara eğitim veren Darüşşafaka'da çalışıyor. Yardımcısı İlker Hoca da bir öğretmen… Takımda birçok ismin asıl meslekleri bir başka. Hentbolu hobi niyetinde oynayanlar var. Mesailerini bitirip 7'de antrenmana geliyorlar.  Fakat bu takım şampiyon. Hem de ülkemizde kazanılmadık kupa bırakmayıp Avrupa'da dev bütçeli “DEV”lere kafa tutan bir şampiyon…

Beşiktaş Hentbol Takımı, maçlarını oynadığı Süleyman Seba Spor Salonu'nda NTVSPOR.NET'i ağırladı. Antrenör Müfit Arın ve yardımcısı İlker Şentürk hentbolun yükseliş reçetesini yazarken bir nokta üzerine özellikle parmak bastılar. “Türk Hentbolu Avrupa'da başarılara imza atmak istiyorsa Fenerbahçe ve Galatasaray mutlaka hentbol şubeleri kurmalılar. Hatta Fenerbahçe ve Galatasaray yetmez. Efes Pilsen'i, Eczacıbaşı'nı da bekliyoruz ki rekabet olsun, başarılar gelsin. Tüm Avrupa bizi konuşsun”

Hentbolun duayenleri… Bir yanımda Müfit Arın bir yanımda İlker Şentürk ve sorular…

”YETER Kİ GELSİNLER. REKABET OLSUN”
* Kupalara ambargo koydunuz. Şampiyon olmaktan artık sıkılmadınız mı?
Sayıları karıştırmaya başladım. 4 Lig şampiyonluğu, 4 kupa, 1 Avrupa üçüncülüğü, GSGM Kupası. Var, hep kazanıyoruz. Sıkıntıdan yanı sıra bazı zorlukları getirmeye başladı. Devalı tekrar etmek zorunda hissediyorsunuz kendinizi. O motivasyonu da yakalamak kolay değil. Biz hentbolda trenin bir lokomotifiyiz. Beşiktaş hentbol takımı olarak birçok kişiyi etkilediğimizin de farkındayız. Seyirci potansiyeli fazlaşıyor sayemizde. İnanıyoruz. Eğer Fenerbahçe ve Galatasaray da hentbol şubesi açarlarsa Avrupa'da Türk Hentbolu olarak büyük yankılar yaratacağımızın farkındayız.

”F.BAHÇE, G.SARAY, EFES PİLSEN VE ECZACIBAŞI DA GELSİN”
* Diğer spor dallarında aldıkları başarılarla övünen Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hentbol takımı olmamasına anlam veremiyorum. Siz nasıl karşılıyorsunuz?

Her şey ekonomi. Ekonominin getirdikleri zorluklar var. Türkiye'de belli başlı branşların hegamonyasını aşmak çok zor. Yeni bir şube açmanın maliyeti fazla. Eğer yeni bir şube açacaksanız diğer branşlardan bir şeyler götürmek zorundasınız. Sponsorunuzu bulduğunuz zaman bunları çözebilirsiniz. Fakat sponsorlar da popüler spor dallarına yöneliyorlar. Popülariteyi sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Kulüp yöneticileri de bunu görürlerse, Fenerbahçe, Galatasaray, Efes Pilsen, Eczacıbaşı gibi kulüpler hentbol şubesi açarlarsa ülkemizde hentbol çığır atlayacaktır.

* “Trabzonspor hentbol şubesi açtı” diye bir haber duydum…
Federasyon Başkanımızın da yardımlarıyla Trabzonspor'u birinci lige aldık.

* Peki bu durum nasıl oluyor? Her takım kuran birinci lige çıkabiliyor mu hemen?
Hayır. Federasyonun zamanında aldığı bir karar var. Türkiye Ligi'nde ilk 6'ya girmiş takımların istedikleri vakit hentbol ligine katılma hakları var. Bunlar da üç büyükleri hentbola çıkabilmeleri için…

*Maçlarınızda Kartal Yuvası'ndan hentbol forması almış taraftarlar görüyorum. Formalarınız beğeniliyor galiba…

Evet. Maçlarımıza birçok taraftar hentbol formamız giyerek geliyor. Bizim giydiğimiz formaları tribünlerde görmek de çok hoşumuza gidiyor. Bu sene bize sponsor olan Hummel burada hentbol standı açacak. İlginin daha çok artacağını düşünüyoruz.

”PARAYI TELEVİZYONA VERMEYE HAZIRIZ”
* Bir röportajınızı okudum. İddaa'dan aldığınız paradan maçlarınızın canlı yayınlanması için televizyonlara bir bölümünü verebileceğinizi dile getirmişsiniz…
İddaa'da bizim maçlarımız olduğu zaman bize 10 bin TL para ödeniyor. Bu paranın 2 bin TL'sini Federasyon alıyor. Gerisi de bize kalıyor. Biz şöyle bir teklif sunduk: Bu 2 bin TL'yi Federasyon almasın. O paraları bizim maçlarımızı yayınlamak isteyen televizyon kanalına verelim. Cumartesi Pazar ikişer maçlar var. 4 maç. Toplam 8 bin TL yapar. Yayınlanması için ne kadar yardımcı olur bu miktar orasını bilemem…

”AVRUPA MAÇLARIMIZDA SALON DOLUYOR”
* Maçlarınızı kaç kişi takip ediyor ortalama…
Avrupa maçlarında tribünlerimiz tıklım tıklım dolu oluyor. Burası 600-800 kişi alıyor. Lig maçlarında da devamlı gelen 300-400 kişilik bir taraftar grubumuz var. Her yerde taraftarımız var. Kayseri'ye gidiyoruz, Ankara'ya gidiyoruz. Bir bakıyoruz bizi havaalanında karşılamaya gelen taraftarlar görüyoruz. Onları görünce çok memnun oluyoruz.

”EN ASTRONOMİK TRANSFER 1.5 MİLYON EURO”
* Hentbola biraz yabancıyız. Merak ediyorum. Mesela hentbol camiasında en astronomik transfer ne kadar paraya mal oluyor?
Karabatiç Kiev'den Montpellier'e gitti 1.5 milyon euro aldı. Almanya'da Kiel takımı var. 20 bin, 30 bin Euro'luk aylık var. Avrupa'da genelde rakamlar standart. Türkiye'de ise alınan ücretler rahatlıkla bir ailenin yaşamanı sağlayacak kadar... Hentbolcularımızın birçoğu meslek sahibi… Ben öğretmenim, İlker Hoca öğretmen. Profesyonel bir hobi olarak görebiliriz bunu. Bence olay rekabet. Büyük takımlar geldikçe rekabet artacak, taraftar artacak. Eurosport'ta Şampiyonlar Ligi maçlarını veriyorlar. İnsanlar gidip izliyor. Eskrim de olsa salonlar tıklım tıklım. Bunlar kültür meselesi… Mesela Almanya'nın Kiel takımı her maçını 20 bin kişiye oynuyor.

”AVRUPA BİZİ TANIMAYA BAŞLADI”
Bu arada geçenlerde yaşadık. Almanların Magdeburg takımı bize maç teklifi yaptı. Bizim her şeyimizi karşılayacaklarını ve bizle hazırlık maçı yapmak istediklerini söylediler. Demek ki Avrupa bizi tanımaya başladı. Bu çok güzel bir durum. Bizi takip ediyorlar.

”SADECE 4 TAKIM VAR”
* Türkiye'deki lig nasıl?
Türkiye Hentbol Ligi Avrupa'nın birkaç gömlek altında… Türkiye'de belli başlı takımlar var. Beşiktaş, Milli Piyango, İzmir B.Belediyesi, Ankara B.Belediyesi… Bu 4 takım dışında biraz daha kalite düşüyor. Ama sürpriz olabilir. Fakat Bulgaristan, Yunanistan liginden kat kat daha iyiyiz. Bizim takımımız Avrupa'da orta sıralarda oynayabilecek bir kalitede…

Sayfa Yükleniyor...