Allen Iverson kimdir?

Beşiktaş Cola Turka'nın renklerine kattığı dünyaca ünlü yıldız Allen Iverson'u tanıyalım.

NTV Spor 25.10.2010 - 09:42
Allen Iverson kimdir?

Allen Iverson... Kariyerinde bir MVP ödülü, dört sayı krallığı ve daha birçok unvana sahip bir efsane... Oynadığı 914 maçta yakaladığı 26.7 sayı ortalamasıyla, NBA tarihinin maç başına en skorer altıncı oyuncusu olan Iverson, futbolda Ricardo Quaresma ve Guti transferiyle ses getiren Beşiktaş yönetiminin son gözdesi.

1996 yılında NBA'e adımını atan Iverson, Philadelphia 76ers, Denver Nuggets'taki başarılı kariyerinin ardından Detroit Pistons'ta tutunamamış, geçtiğimiz sezon şansını bir kez de Memphis Grizzlies'te denemiş, ancak yedekten gelmeyi kabul etmediği için Memphis seyircisinin önünde tek maça bile çıkmadan şehri terk etmişti.

Iverson, başarısız Grizzlies macerasının ardından basketbolu bırakma kararı aldığını açıklamış, fakat profesyonel kariyerine başladığı Philadelphia'nın teklifiyle bu kararından vazgeçmişti.
Özel hayatında da sorunlar yaşayan NBA yıldızı, dört yaşındaki kızının geçirdiği ciddi hastalığın ardından eşi Tawanna'nın açtığı boşanma davasıyla sarsıldı. Aynı dönemde alkol bağımlılığı ve kumar sorunlarıyla boğuşan Iverson, borcu yüzünden Detroit ve New Jersey'deki kumarhanelerin kara listesine girdi.

Yaz boyunca kendini toparladığını söyleyen 35 yaşındaki yıldız, defalarca NBA'e dönmek istediğini açıklasa da, hiçbir takımdan teklif alamayınca gözünü Amerika dışındaki tekliflere çevirdi. En ciddi teklifse Çin'den geldi. Zira Foshan Dragons yıllık dört milyon dolar öneriyordu. Ancak ABD'ye daha yakın olmak ve daha iyi bir ligde basketbol oynamak istediğini söyleyen Iverson, Çin'den gelen teklifin yarısına, Beşiktaş Cola Turka ile anlaştı. Buna göre 1.83 boyundaki yıldız, bir yılı opsiyonlu, iki yıllık sözleşmeye “evet” dedi. Allen Iverson, siyah-beyazlılardan yılda bir buçuk milyon doları garanti olmak üzere iki milyon dolar kazanacak.

Sayfa Yükleniyor...