FISU Başkanı: Mükemmel bir iş çıkardınız

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Başkanı George Killian, ''Erzurum'un ev sahipliği ve misafirperverliği sayesinde UNIVERSIADE Kış Oyunlarına şimdiye kadarki en yüksek katılım gerçekleşti ve mükemmel iş çıkardınız'' dedi.

NTV Spor 05.02.2011 - 13:16
FISU Başkanı: Mükemmel bir iş çıkardınız

Killian, Palan Otel'de düzenlediği basın toplantısında, şimdiye kadarki en iyi UNIVERSIADE oyunlarından birinin Erzurum'da yapıldığını söyledi.

Erzurum'daki oyunlara 52 ülkeden bin 593 sporcu, 844 resmi görevli olmak üzere toplam 2 bin 483 kişinin katıldığını belirten Killian, ''Baktığınızda harika rakama ulaşılmış. Erzurum'un ev sahipliği ve misafirperverliği sayesinde UNIVERSIADE Kış Oyunlarına şimdiye kadarki en yüksek katılım gerçekleşti ve mükemmel iş çıkardınız. Türkiye belki oyunlarda çok fazla madalya kazanamadı, ancak bugünden itibaren, 10-12 yılda çok madalya kazanmaya başlayacaksınız. Kış sporları çok rekabetçi bir alan'' diye konuştu.

UNIVERSIADE Kış Oyunları organizasyonunda görev alan herkesin çok çalıştığını ifade eden Killian, şunları kaydetti:
''Özellikle organizasyon için tek bir oyunlar köyünün oluşturulması gerçekten çok iyi oldu. Oyunlar köyü, içtenlikle söylüyorum, bütün atletlerin aynı anda toplandığı köylerden bir tanesi, gerçekten çok iyiydi. FISU denetleme komitesi üyeleri zamanının büyük kısmını oyunlar köyünde geçirdi. Verilen yemekler gerçekten çok iyiydi ve gelecekte bunun aynısını nasıl buluruz bilemiyorum, ama zor olacağını düşünüyorum. Bunu samimi olarak ifade ediyorum.''

Spor organizasyonlarında, sporcuların barınma ve yemek ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanmasının büyük önem arz ettiğini belirten Killian, ''İyi uyuduğunuz ve iyi yediğiniz yer, bu ikisi iyi ayarlanmış ise iyi yoldasınız demektir. Diğer alanlarla bunları bir araya getirecek olursanız elinizde sadece başarı olacaktır. Erzurum'da bunları yerine getirebildik'' dedi.

''ERZURUM, HAYATIN TADININ ÇIKARILACAĞI ŞEHİR''
Erzurum'un 2011 Kış Oyunları'na aday olduğu dönemde, bu şehirde yapılacak işler için verilen sözlerle ilgili ciddi endişeler taşıdığını dile getiren Killian, şöyle devam etti:
''İçimde 'söz verdiğiniz her şey yapılabilir mi' diyordum, ama gerçekten yaptınız. Burada hükümetin, öğrencilerin, federasyonların, yerel organizasyonların iş birliği çok iyi faktör oldu. Tam olarak gerçekte doğru sözcüğü bulamıyorum, şehrinizi küçük bir şehirden gerçekten uluslararası bir şehre dönüştürdünüz. Bu sabah, 'tekrar genç olsaydım, kayakçı olsaydım, bir snowboard sporcusu olsaydım ve hayatın tadını çıkaracak yer arasaydım, bulacağım yer kesinlikle Erzurum olurdu' diye düşündüm.''

Killian, emniyet kuvvetlerini de anmak istediğini belirterek, ''Emniyet yetiklilerine de teşekkür etmek istiyorum. Emniyetin harika bir organizasyon yaptığını söylemek istiyorum'' diye konuştu.

''ERZURUM'A YENİDEN GELECEĞİZ''
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Killian, bir gazetecinin, ''2019'da Erzurum'a Kış Oyunlarının yeniden verilebileceği yönünde bir değerlendirme var. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir'' şeklindeki sorusu üzerine, şunları söyledi:
''Erzurum artık kış sporları merkezi. Biz sürekli geleceğe bakıyoruz. Şu anda 2017, 2019'a bakıyoruz. Sizin çalışanlarınız, buradaki liderlik altında sayın Kemal Tamer dedi ki, 'iki tane oyun istiyorum'. Bence hayallerini büyütüp daha fazlasını istemeli. Bunu söylerken gayet ciddiyim. Erzurum'a yeniden geleceğiz ve ikinci kez kış oyunlarına ev sahipliği yapabilir. Çok iyi bir iş çıkardınız.''

KİLLİAN'I ŞAŞIRTAN İLGİ
Killian, oyunlara halkın katılımıyla ilgili bir soruya da ''Oyunların en önemli kısmı yerel halkın ilgisi oldu. Erzurumlular, her spor alanına gittiler. Bazılarında koltuk bulmakta zorlandılar, çünkü tamamen doluydu. Beni şaşırtan konulardan bir tanesi, ellerinde çocuklarıyla gelen annelerin sayısıydı. Buz hokeyi izlemeye gelen annelerin sayısı çok fazlaydı. Anne ve çocukları oyunlardan büyük keyif aldılar. Benim için oldukça şaşırtıcı oldu'' şeklinde yanıt verdi.

Oyunları izleyen seyirci sayısını tutmadıklarını, ancak bundan sonraki oyunlarda en çok ilgi gören branşları belirlemek amacıyla katılım sayısını kayıt altına alacaklarını anlatan Killian, ''Mesela biz yanımızda gelirken küçük yaka iğneleri getiriyoruz, bin 500 tane getirdim bu rozetlerden. Çocuklara hatıra kalsın diye dağıttım. 9 yaşında bir çocukla konuştum, kayakla atlamacı olacakmış. Dedim ki, 'benim çalışma arkadaşlarım, sen üniversiteye geldiğinde seni izlemeye gelecek ve sen de (Erzurum'dan geliyorum, Türküm) diyeceksin'. Bütün çabaların karşılığının alındığı gün o gün olacaktır'' diye konuştu.

''MARİBOR, ERZURUM KADAR İYİ OLSUN YETER''
George Killian, 2013 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Maribor'dan gelen bir gazetecinin, ''Erzurum'da mükemmel bir organizasyon yapıldı. Sizin Maribor'dan beklediğiniz nedir'' şeklindeki sorusu üzerine de şunları söyledi:
''Maribor'dan beklediğimiz, bizim burada yaptığımızın aynısını yapması. Maribor'daki yetkililerle beraber çalışacağız, önümüzdeki iki yıl boyunca. Halledilmesi gereken işler halledilecek ve yine üniversite çalışanlarıyla çalışıyor olacağız, ayarlanması gerekenleri ayarlamak çok da zor olmayacak. Size bir ipucu vereyim, ne zaman UNIVERSIADE düzenlesek, bir sonraki organizasyonu yapacak olan der ki, 'biz daha iyi olacağız.' Siz Erzurum'dan daha da iyi olabilirsiniz ama benim istediğim, Maribor, Erzurum kadar iyi olun yeter.''

Kurbani Geyik / A.A.

Sayfa Yükleniyor...