SPOR SERVİSİ: BASINDA BUGÜN

NTV SPOR'un sevilen programı Spor Servisi'nde bugün bunlar konuşuldu...

NTV Spor 09.03.2011 - 13:47
SPOR SERVİSİ: BASINDA BUGÜN

SABAH: FUTBOL TOZ DUMAN
Trabzonspor kulübü, son zamanlarda yaşanan tartışmalarla ilgili dün sert bir açıklama yaptı. "Yolumuzdan döndürülemeyeceğiz" başlıklı bildirinin dikkat çeken satırbaşları: "Sezonun ilk bölümünü Trabzonspor'un açık farkla önde tamamlamasını bazı çevreler hazmedemedi.Bu çevreler ara dönemde yazdıkları senaryoyu uygulamaya koydular... Türk futbolunda 70'lerin, geride kalmış yöneticilik anlayışının değişmediği gerçeği ortadadır. Futbolun yazılı ve yazılı olmayan kuralları varsa, Trabzonspor saha içinde özen gösterdiği gibi saha dışında da oyunu kuralına göre oynamaya hazırdır." "İlk yarıdaki yetersizliklerini sözde verilmeyen penaltıya bağlayanlar ikinci yarıdaki gelişmelere sessiz kalmaktadır. Kulüpler Birliği Vakfı'nın üyeleri ve başkanı son maçta mağduriyet yaşayan G.Birliği'ni savunmak için ne yapacaktır?" "Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı devre arası yaptığı tehditkar açıklamalar ve şimdiki sessizliğiyle tarafsızlığını yitirmiştir, istifa etmeli, sadece kendi kulübünü yönetmelidir. Objektiflikten uzak bir başkanın Türk futboluna hiçbir katkısı olamaz, olmuyor da." "Trabzonspor haklarını korumaya en muktedir kulüplerin başında gelmektedir ve bu tavrından da taviz vermeyecektir."

SABAH: DİKTADAN KORKUYORLAR
Trabzonspor'un açıklaması sonrası Fenerbahçe'den yanıt beklenirken, topa Beşiktaş girdi. İlginç ifadelerin yer aldığı siyahbeyazlı kulübün altı çizilecek cümleleri şöyle: "Beşiktaş yönetimi bir takım güçlerin maç sonuçlarına tesir ederek belirleyici olmamaları gerektiğini defalarca ifade etmiştir. Aynı güçlerin istedikleri bir takımı şampiyon yapmak için bariz bir şekilde göreve soyundukları, birtakım oyunların sergilendiği açıkça görülmektedir." "Tarafsızlığını aşikârca yitirmiş TFF Başkanı, bir kulübümüzün yurtdışı voleybol maçına katılmakta, yine aynı kulübün Düzce'de tesis inşaatını ziyaret etmekte ancak UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden tek kulüp olan Beşiktaşımız'ın davetine katılmayıp, bir yetkili göndermemekte sakınca görmemektedir." "Şener'in açıklamaları ve bu açıklamalarımız öncesi bir görüşme olmamıştır. Ancak Şener'in TFF Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkanı ile ilgili söyledikleri, başkanımız Demirören tarafından 1 yıldır dile getirilmektedir. Ne yazık ki birçok kulübün TFF Başkanı'nın dikta rejiminden çekindikleri için susmayı tercih ettikleri bir gerçektir." "Hakemler sahaya belli talimatlarla çıkmaktadır. BJK-TS maçında Burak Yılmaz'a yapılan bariz penaltı verilmemiştir."

HÜRRİYET: KIYAMET KOPTU

Aziz Yıldırım ne demişti?
“Hakemlerden memnun değilim. Fenerbahçe maçlarında penaltıyı rahat vermiyorlar.” “Bir hakemin penaltı çaldığı pozisyona başkası seyirci kalıyorsa, orada adalet olmaz.” “Hakemler herkese eşit olsun. Aksi taktirde ikinci devrede her şeyi gündeme getiririm.”
Anadolu kulüplerinin başkanları ne dedi?
İlhan Cavcav G.Birliği Başkanı: Fenerbahçe maçında tam anlamıyla mağdur edildik. Hakem maç boyunca lehimize bir tek bile düdük çalmadı. Üzüntümden sabaha kadar uyuyamadım. Sadri Şener'in yaptığı açıklamaya katılmamak mümkün değil. Fakat ‘Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa etmelidir' diyemem.”
Şeref Üstündağ Bucaspor Başkanı: “Biz de hakem hatalarıyla karşı karşıya kalıyoruz ama ben kimsenin talimat alarak sahaya çıkacağına inanmıyorum. Sonuçta F.Bahçe 2-0 öne geçti, Gençlerbirliği 2-2'ye getirdi ve maça ortak oldu. Maçın hakemi Gençlerbirliği'nin gollerini mi saymadı? Bu tür açıklamalar, sadece gerilimi artırır.”
Hasan Akıncıoğlu MP Antalya Başkanı: “Ben bu açıklamaları Türk futbolu için şanssızlık ve talihsizlik olarak görüyorum. Aynı hakem hataları, kendileri lehine yapıldığı zaman bu beyanatları dikkate almayan camiaların, tersi olduğu zaman ve özellikle lig sonuna gelindiğinde bu tür beyanatlar vermelerini etik ve doğru bulmuyoruz.”
Kenan Yaralı Manisa Başkanı: “Hakemlere talimat verildiği iddialarına kesinlikle inanmıyorum. Böyle şey olur mu? İnsanların böyle konulardan söz ederken hassas davranması lazım. ‘Hakem ayarlamak' gibi bir kavramı da kabul etmiyorum. Yıldırım'ın Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifası da bir kişinin istemi ile olmaz.”

ZAMAN: AZİZSİLİN DEĞİL ALIN TERİ!

(ERHAN GÜVEN)
Sarı-Lacivertli ekibin başarısında en büyük pay sahiplerinden biri olan Başkan Aziz Yıldırım, dün yaptığı yazılı açıklamada medyadaki haberlerden duyduğu rahatsızlığı ifade etti. Ligin ikinci devresindeki 6 maçlık galibiyet serisinin Gençlerbirliği önünde 7'ye yükseltilmesi, "Başkan Aziz Yıldırım tarafından devre arasında yapılan uyarılar takımı motive etti", "Başarının sırrı devre arasında uygulanan Azizsilin", "Başkan soyunma odasına indi ve futbolcuları 'Bu maçı kazanın' diye uyardı; futbolcular da bu uyarıyla galibiyete ulaştı" şeklinde yorumları da beraberinde getirdi. Ne var ki Başkan Yıldırım kendisine biçilen bu rolü kabul etmedi ve şunları kaydetti: "Takımımızın ve teknik heyetimizin başarıya odaklanması, şampiyonluğa olan inancı ve bunun için sarf ettikleri emek, bu ve benzeri haberlerle yok sayılmaya çalışılmakta; 2. yarıda takımımızın gösterdiği performansa haksızlık yapılmaktadır. Başarının sırrı, futbolcularımız ve teknik heyetimizin birbirine kenetlenmesi, bunun yanı sıra camiamızın da şampiyonluğa olan yürekten inancıdır." 13 yıldan beri Fenerbahçe'de başkanlık koltuğunda oturan Aziz Yıldırım, takımdaki birlik beraberlik havasını şampiyonluk yolundaki en önemli kazanç olarak da görürken, "Yönetim olarak bu konuda takımımıza sadece destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz." sözlerini kullandı.

HÜRRİYET: İŞTE O HAKEM
(ATİLLA TÜRKER)
Trabzonspor Kulübü, dün yayınladığı bildiride Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında tartışmalı iki pozisyonun başrol oyuncusu olan Diyarbakırlı yardımcı hakem Nihat Mızrak'ın Fenerbahçe Başkanı (Aziz Yıldırım) ve ikinci başkanıyla (Nihat Özdemir) olan hemşehrilik bağlarının olduğunun altını çizerken, Mızrak son 2 yılda Süper Lig'de görev yaptığı 42 maçın 11'inde sarı lacivertli takımın maçında görev alması dikkat çekti. Nihat Mızrak, son iki yılda ayrıca Trabzonspor'un 6, Galatasaray'ın 5, Beşiktaş'ın ise 3 maçında görev yaptı. Kanarya, Mızrak'ın görev yaptığı 11 maçta 9 galibiyet, 1 mağlubiyet, 1 de beraberlik aldı.

AKŞAM: 10'DA 10 YAPARIZ
F.Bahçe, Ankara'da şampiyonluk havasına girdi. Sarı-Lacivertli futbolcular, G.Birliği maçının ardından yöneticilere Konya ve G.Saray'ı da yenerek '10'da 10 yapma' sözü verdi. RİTM yakaladıklarına dikkat çeken F.Bahçeli futbolcular, 'Bütün maçlarımızı kazanacak güçteyiz. Bu kez son haftaya kalmadan şampiyonluğu ilan etmeye çalışacağız ama tersi olursa da avantaj bizde. İkili averajda da Trabzonspor'a karşı üstünüz. Artık kendi kaderimizi belirleyecek güce sahibiz' dediler.

FOTOMAÇ: ARDA ÇELİŞKİSİ
Galatasaray'da sakatlığı yılan hikayesine dönen Arda Turan'ın durumu önceki gün TRT'deki 1'e 1 Futbol programında tartışıldı. Ekim 2010'da kasığındaki sakatlık nedeniyle Alman cerrah Ulrike Muschaweck tarafından operasyona tabi tutulan milli futbolcu, o günden bu yana tam anlamıyla iyileşemedi. Galatasaray Sağlık Ekibi Koordinatörü Burak Kunduracıoğlu, "Arda'nın sakatlığının Dr. Ulrike Muschaweck'in yaptığı operasyonla bir ilgisi yok. O tamamıyla başarlı bir operasyondur" dedi. Kunduracıoğlu, "Ancak ben durumun ne olduğunu açıklayamam. Başkan Adnan Polat'ın kesin talimatı var" diyerek kafaları karıştırdı. Muschaweck ise "Bu konuda röportaj vermek isterim ancak Galatasaray cephesi kesinlikle sessiz kalmamı istiyor. Bunun nedenini anlayabilmiş değilim. Arda'nın şu anki durumu ile benim yaptığım operasyonun hiçbir alakası yok. Gerekli rehabilitasyon çalışmaları yapıp düzenli olarak çalışsaydı sakat olmaması gerekirdi. Kendisine nasıl baktı bilmiyorum" diye konuştu.

FANATİK: ARDA TURAN'IN SATIŞI GERÇEKLEŞTİ
Aslan'ın Sağlık Kurulu Başkanı, belki de farkında olmadan her şeyi açıkladı: Konuşmam için Polat'ın izin vermesi gerek. Yaşanan bu gelişmeler, ilk olarak FANATİK'in duyurduğu yıldız futbolcunun İngiliz devi Chelsea'ye satıldığı ve riske girilmemesi adına oynatılmadığı yönündeki iddiaları güçlendirdi.

HÜRRİYET: ARDA DERBİYLE DÖNÜYOR
Yakın dostlarına içini döken Arda, “Şu anki sakatlığımın ameliyatla ilgisi yok. Benim sakatlığım pubis. Alman doktor ise fıtık ameliyatı yaptı. Sakatlığımı yanlış yorumlayanlar var” dedi. Arda Turan, dostlarına dönüş tarihini de verdi; “Bir haftadır takımla çalışıyorum. Ağrılarım azaldı. Güçlü bir şekilde sahalara dönmek istiyorum. 18 Mart'taki F.Bahçe derbisinde oynamak istiyorum. Bu maçı kendime hedef seçtim.”

VATAN: FATİH TERİM BAŞKAN OLSUN
(GÖKMEN ÖZDEMİR)
Kendi kendilerine “Ne Polat'la çalışırız ne de İnan Kıraç'ın dizayn ettiği G.Saray'da rol alırız!' diye yemin eden bir grup üye efsane başkan Selahattin Beyazıt'ın kapısını aşındırıyorlar.. Amaçları ise bir diğer G.Saray efsanesi Fatih Terim'i başkan yapmak..

SABAH: 5 YIL YAYIN GELİRİ YOK
Galatasaray'ın 20-27 Mart'taki Mali Genel Kurulu için hazırlanan "2010 Faaliyet Raporu Kesin hesaplar ve 2011 Bütçe Tasarısı" bugünkü Divan Kurulu'nda tartışmalara yol açacak ilginç rakamlarla dolu... Kulübün toplam borcu 514, alacağı 75, borç-alacak farkı 439 milyon TL olurken. Bir yıl önceki borç-alacak farkının 312 milyon TL idi. Denizbank liderliğindeki konsorsiyumdan alınan 70 milyon dolarlık kredi için yayın gelirleri dışında, Türk Telekom Arena isim hakkı, Türk Telekom ve Avea reklam gelirleri de temlik edildi. Riva arazisi üzerine 2. derece ipotek tesis edilirken Galatasaray Sportif hisseleri de rehin verildi.

MİLLİYET: ÇARPICI RAKAMLAR
Galatasaray Kulübü'nün, 2010 Yılı Mali Genel Kurul Raporu'na göre, 2009'da 10 bin lira ile dönen briç şubesine geçen yıl tam 4 milyon 503 bin lira aktarıldı. Yelken için de 4 milyon 429 bin lira harcandı.

HABERTÜRK: TANRI MİSAFİRİ Mİ!
2006'da İtalya'ya Dünya Şampiyonluğu'nu kazandıran Gök Mavililer'in ‘efsane' hocası Marcello Lippi, İstanbul'a geliyor. G.saray-F.bahçe derbisini de izleyecek olan tecrübeli teknik direktör, gelecek sezon Galatasaray'ın başına geçebilir.

AKŞAM: TIGANA'NIN BURAK AŞKI
Trabzonspor'da sergilediği performansla takımını şampiyonluk yarışında tutan Burak Yılmaz, Bordeaux'yu çalıştıran eski teknik direktörü Jean Tigana'nın gözdesi oldu. Burak Yılmaz'ı Beşiktaş teknik direktörüyken Antalyaspor'dan transfer ettiren Tigana, ligde kötü günler geçiren Bordeaux'da yapmak istediği köklü değişimde yıldız futbolcuyu olmazsa olmazlar arasına koydu. Bordo-Mavililer'de yıldızını yeniden parlatan Burak'ı 3 yıldır takip ettirdiği bilinen ünlü teknik adam, yardımcısı Michel Pavon'u da bu konuda görevlendirdiği öğrenildi. PAVON'UN son dönemde, bu sezon oynadığı futbolun ivmesini daha da yukarılara çeken 26 yaşındaki golcüyü, 5 kez izlemek için Türkiye'ye geldiği ve Tigana'ya olumlu rapor verdiği bildirildi. Fransız teknik adamın, 2013'te sözleşmesi sona erecek olan Burak Yılmaz'ı transfer etmek için sezon sonunda Trabzonspor'a ciddi bir teklifle gelmesi bekleniyor.

MİLLİYET: SELÇUK'UN YENİ ADRESİ SEVİLLA
(MEHMET ÇİFTÇİ)
İspanyol Kulübü'nün, sezon sonunda Trabzon ile sözleşmesi sona erecek olan yıldız oyuncu ile el sıkıştığı bildirildi

SABAH: BAYERN'İN HEDEFİ NURİ
Geçen sezon şampiyon olduğu Almanya Ligi'nde lider Borussia Dortmund'un 19 puan gerisine düşen Bayern Münih gelecek sezon için kolları sıvadı. Sezon sonunda yollarını ayıracağı teknik direktör Louis Van Gaal'in yerine Alman Milli Takımı'nın başında bulunan Joachim Löw'ü getirmek isteyen kırmızı-beyazlıların transferde ilk hedefi ise Nuri Şahin. Tageszeitung gazetesi, Mark Van Bommel'in Milan'a transferinin ardından orta sahada sorunlar yaşayan Bayern'in Borussia Dortmund formasıyla bu sezon 6 gol atıp 8 asist yapan 22 yaşındaki Türk oyuncunun peşinde olduğunu iddia etti.

AKŞAM: HOLLYWOODSPOR OLURUZ
(SAİM BOZER)
Dünya futbol piyasasındaki çok önemli isimlerin menajerleri son günlerde Kartal'a her geçen gün bir yıldız önermeye başladı. Bunların en ilginci ise Maradona'ydı.. 2010 Dünya Kupası'nda Arjantin'i çalıştıran ama başarılı olunamaması nedeniyle gönderilmek zorunda kalan Maradona, Kartal'a önerildi. Quaresma ve diğer Portekizliler'in menajerliğini yapan Jorge Mendes, Maradona'nın Avrupa'daki transfer haklarını aldı. Ve Alman  teknik direktör Schuster'in tartışıldığı dönemde Arjantinli hocayı Beşiktaş'a teklif etti. ÖNCE İngiltere'de kulüp aradığı Maradona'ya kulüp bulamayan Mendes, şansını Siyah-Beyazlılar da denedi. Kulübe gelen teklif faksı hemen yöneticiler ve başkan Yıldırım Demirören'e iletildi. Demirören de 'Yok artık, alacağımız tüm yıldızları aldık' diyerek teklife 'Hayır' dedi. Bir yönetici ise bu teklife karşılık 'Hollywoodspor oluruz' diyerek espri yaptı. Bir kısım ise 'Gelir bakımından bize çok faydası olur, müthiş reklam yaparız' görüşüyle Maradona'nın alınmasını istedi. Ancak Yıldırım Demirören son noktayı koydu: Schuster kalacak.

MİLLİYET: ‘SERCAN'I ALMADIK ÇÜNKÜ DİZİ SAKAT'
Lokomotiv Moskova Kulübü Başkanı Olga Smorodsky, Bursasporlu Sercan Yıldırım'ın transferinden son dakikada vazgeçmeleri konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Medyaspor.com isimli internet sitesi, genç golcünün dizinden sakat olduğunu ileri süren Başkan Smorodsky'in açıklamalarına yer verdi. Smorodsky, "Henüz 20 yaşında bir futbolcunun böyle sorunları olabileceğini hesaplamamıştık. O da ummuyordu. Diz problemleri bir yılda, beş yılda ya da sadece bir günde kendini belli edebilir. Risk alma şansımız yoktu. Bu nedenle başka isimlere yöneldik" dedi. Bursaspor Kulübü Doktoru Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Müjdat Enginsu ise Sercan Yıldırım'ın sakat olmadığını açıkladı. Yıldız futbolcunun yaklaşık 4 yıl önce dizinden operasyon geçirdiğini belirten Enginsu, yeşil-beyazlı golcünün bütün antrenmanlara katıldığını da ifade etti.

VATAN: 5 MİLYONLUK TERCÜMAN
(ERDAL CÖMERT)
Beşiktaş'ta eleştiri okları bir türlü geçmek bilmeyen sakatlığı yüzünden 4 aydır forma giymeyen Nihat Kahveci'nin üzerinde yoğunlaştı. 4 yıllık maliyeti (Villarreal'e ödenen bonservisi ile birlikte) 15 milyon Euro'yu aşan tecrübeli oyuncu konusunda artık isyan noktasına gelen yöneticiler kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde, “Bir sakatlık bu kadar uzun sürer mi?” demekten kendilerini alamıyor. Geçen sezon 3.5, bu sene ise 2.5 milyon Euro garanti para alan Nihat'ın artık saha dışında olduğu kadar, içinde de aktif olmasını bekleyen siyah-beyazlılarda futbolcular da isyan noktasına geldi. Haftalardır takıma hiçbir katkısı olmayan golcü futbolcunun sadece Portekizli yıldızların tercümanlığını yaptığını savunan takım arkadaşları, “O kadar para alıp sadece idmanda yabancılarla olan iletişimimizi sağlıyor. Bu iş aramızda yaptığımız toplantılarla söz alıp, konuşmakla olmaz. Sahaya çıkıp formayı terletmek gerekir” diyerek Nihat'ın durumundan duydukları rahatsızlığı da açık açık dile getiriyorlar. Kariyeri başarılarla dolu futbolcu artık herkesin ‘gözüne batarken', siyah-beyazlı yönetimin bu konuda radikal bir karar alabileceği kulüpten sızan bilgiler arasında.

Sayfa Yükleniyor...