Sacramento Kings "Anaheim Royals" oluyor

Sacramento, Kings'i kaybediyor. Eski bir NBA oyuncusu olan Sacramento'nun belediye başkanı Kevin Johnson, süreci yavaş bir ölüme benzetti ve Kings'in gelecek sezon muhtemelen "Anaheim" kentine taşınacağını açıkladı.

NTV Spor 23.03.2011 - 11:59
Sacramento Kings "Anaheim Royals" oluyor

2 binli yılların başında, Los Angeles Lakers ile büyük bir şampiyonluk savaşına giren Sacramento Kings, bugünlerde sancılı bir yeniden yapılanma süreci yaşıyor.

Takım sahipleri Joe ve Gavin Maloof, Sacramento'da bir türlü yeni ve modern bir salon yapılmaması nedeniyle, takımı başka bir kente taşıma planları yapıyordu. Maloof kardeşlerle görüşen Sacramento Belediye Başkanı Kevin Johnson, Kings'in bu sezon sonunda muhtemelen Anaheim kentine taşınacağını açıkladı.

Aynı zamanda Phoenix Suns'ın efsanevi oyuncularından Johnson; "Yavaş ölüm artık sona ermek üzere. 26 yıl aradan sonra Kings büyük olasılıkla Sacramento'da son günlerini geçiriyor" ifadelerini kullandı. Maloof kardeşler yeni bir başlangıç için kulübün adını da, ilk kurulduğunda olduğu gibi "Royals" olarak değiştirme kararı aldı. Kulüp avukatlarının isim değişikliği için yaptığı başvurunun kabul edilmesi halinde, takım yeni sezonda büyük olasılıkla "Anaheim Royals" adı altında mücadele edecek.

Sayfa Yükleniyor...