CAS'tan atletlere mutlu haber! (Video)

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS, dopingli çıkan Britanyalı atletlere yönelik ömür boyu olimpiyatlardan men kararını bozdu. Böylece Dwain Chambers ve David Millar gibi atletlerin, Londra'da yarışmalarının önü açılmış oldu.

NTV Spor 01.05.2012 - 12:01
CAS'tan atletlere mutlu haber! (Video)

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, dopingli çıkan Britanyalı atletlere yönelik ömür boyu olimpiyatlardan men kararını bozdu. Böylece Dwain Chambers ve David Millar gibi atletlerin, Londra'da yarışmalarının önü açılmış oldu.

Britanya Olimpiyat Komitesi, 1992 yılında kabul ettiği bir kararla, dopingli çıkan tüm Britanyalı atletleri, ömür boyu olimpiyatlara katılmaktan men etti. Ancak bu karar, Uluslararası Anti-Doping Ajansı tarafından kabul görmedi.

Uzun yıllar İngiliz yetkilileri bu sert cezayı rafa kaldırmak için iknaya çalışan WADA, sonunda konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne taşıdı. CAS beklendiği gibi, İngiltere Olimpiyat Komitesi'nin ömür boyu men cezasını yasadışı ilan etti.

Bu durumda 2 yıllık doping cezalarını daha önce tamamlayan Dwain Chambers ve Bisikletçi David Millar gibi isimlere, Londra'da mücadele etmelerinin yolu açıldı. CAS'ın kararını saygıyla karşıladıklarını söyleyen İngiltere Olimpiyat Komitesi Başkanı Colin Moynihan; "Chambers ve Millar, elemeleri geçmeleri halinde, Britanya takımı adına yarışabilirler" ifadelerini kullandı.

İlk olarak 2000 Sydney olimpiyatlarında mücadele eden ünlü sprinter Dwain Chambers, 2003'te dopingli çıkınca, ömür boyu olimpiyatlardan men cezası almıştı. Chambers, Uluslararası Anti-Doping Ajansı WADA kendisine verdiği 2 yıllık men cezası son bulduktan sonra, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na katılmak için İngiltere Yüksek Mahkemesi'ne başvurmuş; ancak olumsuz yanıt almıştı.

Sayfa Yükleniyor...