Galatasaray ile Trabzonspor 113. kez

Galatasaray ile Trabzonspor, yarın yapacakları maçla birlikte 113. kez karşı karşıya gelecek.

NTV Spor 01.05.2012 - 12:32
Galatasaray ile Trabzonspor 113. kez

İki ekip arasında, Trabzonspor'un lige yükseldiği 1974-75 sezonunda başlayan ve bugüne dek yapılan resmi ve özel toplam 112 karşılaşmanın 51'ini Galatasaray, 36'sını Trabzonspor kazanırken, 25 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan toplam 112 karşılaşmada Galatasaray 148, Trabzonspor ise 123 kez gol sevinci yaşadı.

LİGDE DE GALATASARAY ÖNDE
Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde rakibi Trabzonspor'un 10 farkla önünde bulunuyor.

Ligde yapılan 77 karşılaşmanın 34'ünü "Cim Bom" kazanırken, 24 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu, 19 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında Galatasaray 101, Trabzonspor ise 86 gol attı.

Bu sezon Lig Grubu'nda yapılan maçlarda Galatasaray, Trabzon'da 3-0 galip gelirken, İstanbul'daki karşılaşma 1-1 bitti. Süper Final'de ise Galatasaray, deplasmanda 4-2 kazandı.

İSTANBUL'DAKİ LİG MAÇLARI
İki ekip arasında İstanbul'da yapılan lig karşılaşmalarında Galatasaray, galibiyet sayısında rakibine büyük üstünlük kurdu.

Trabzonspor, İstanbul'daki 38 lig maçında Galatasaray'ı yalnızca 8 kez yenerken, "Cim Bom" bordo-mavilileri 20 kez mağlup etmeyi başardı. İstanbul'daki 10 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Galatasaray'ın İstanbul'daki 52 golüne karşılık, Trabzonspor 39 gol kaydetti.

İstanbul'da bu sezon yapılan Lig Grubu maçı 1-1 bitti.

TRABZONSPOR, İSTANBUL'DA SON 7 LİG MAÇINDA 1 KEZ KAZANDI
Trabzonspor, Galatasaray ile deplasmanda yaptığı son 7 lig maçından sadece 1'ini kazanabildi.

Sarı-kırmızılı ekip karşısında 10 Nisan 2005 tarihinde Miroslaw Szymkowiak ve Gökdeniz Karadeniz'in golleriyle 2-0'lık sonuçla galip gelen bordo-mavili ekip, daha sonra Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığı 5 lig maçından da mağlup ayrılmıştı. İki takım arasında geçen sezon Türk Telekom Arena'da, sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz yapılan maçı Trabzonspor, Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 kazanarak, 6 yıllık deplasman galibiyetini hasretini bitirdi. Bu sezon ise Lig Grubu'ndaki randevu 1-1 tamamlandı.

GALATASARAY YİNE KAZANMAK İSTİYOR
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 4. hafta maçında yarın Trabzonspor'u konuk edecek olan Galatasaray, bu maçı da kayıpsız tamamlamak istiyor.

Geride kalan 3 maçta Beşiktaş'ı yenip, Fenerbahçe'ye mağlup olan sarı-kırmızılı ekip, ardından deplasmanda yenmeyi başardığı Trabzonspor'a karşı, Türk Telekom Arena'da puan kaybı yaşamamanın planlarını yapıyor.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda son 3 maç öncesi 45 puanla lider durumda bulunan ''Cim-bom'', 43 puanla kendisini yakından takip eden ezeli rakibi Fenerbahçe'nin liderlik şansı yakalamasına izin vermemek için, Trabzonspor'u yenmek zorunda.

TRABZONSPOR BU SEZON KAYBETMEDİ
Galatasaray, bu sezon Trabzonspor'la yaptığı 3 lig maçında da rakibine karşı yenilgi yüzü görmedi.

Normal sezonda yaptığı ilk maçı deplasmanda 3-0 kazanan sarı-kırmızılılar, Türk Telekom Arena'da ise rakibiyle 1-1 berabere kalırken, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki ilk maçını da yine deplasmanda 4-2 yenmesini bildi.

Üç maçta bordo mavili ekibe 8 gol atan ''Cim-bom'', kendi kalesinde ise 3 gole engel olamadı.

SELÇUK İNAN'IN PERFORMANSI YÜZ GÜLDÜRÜYOR
Trabzonspor maçı öncesi Galatasaray takımının en önemli silahı, yüksek form grafiğini devam ettiren Selçuk İnan olarak dikkati çekiyor.

Özellikle duran toplarda oldukça etkili olan ve frikik vuruşlarından bu sezon 5 gol kaydeden Selçuk, sarı-kırmızılı formayla rakip fileleri 13 kez havalandırarak, 12 gollü Johan Elmander'i geçip takımının en golcü ismi durumuna geldi.

Özellikle Elmander'in son haftalardaki gol suskunluğunun yarattığı sıkıntı, Selçuk İnan'ın artan performansıyla biraz olsun azalırken, son Trabzonspor maçında 2 gol bularak kalitesini bir kez daha ortaya koyan Necati Ateş de sarı-kırmızılı taraftarların yüksek beklenti içinde olduğu bir diğer oyuncu.

MUHTEMEL 11'LER
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Trabzonspor karşısında son 2 maçtaki ilk 11'inde bir değişiklik yapması beklenmiyor.

Sarı-kırmızılıların, Trabzonspor maçında, Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar, Melo, Selçuk İnan, Emre Çolak, Necati Ateş ve Elmander olası 11'i ile sahada olması öngörülüyor.

Türk Telekom Arena'da saat 20.00'de başlayacak olan mücadeleyi hakem Tolga Özkalfa yönetecek.

Sayfa Yükleniyor...