Snooker efsanesi veda etti

Snooker dünyasının en büyük isimlerinden Stephen Hendry, kariyerine 43 yaşında son verdi. 7 kez Dünya Şampiyonu olan Hendry, emeklilik kararını 3 ay önce aldığını açıkladı.

NTV Spor 02.05.2012 - 13:34
Snooker efsanesi veda etti
Stephen Hendry, snooker dünyasının gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden biri... Hatta bazılarına göre, bugüne kadar görülen en iyi snookercı...
 
1985 yılında, henüz 16 yaşındayken profesyonel olarak snookera başlayan Hendry, başarılarla dolu kariyerinde tam 7 kez Dünya Şampiyonluğu yaşadı. 9 yıl boyunca dünya sıralamasının 1 numaralı oyuncusu oldu. Tek ıstakada 775 kez 100 sayı barajını geçen Hendry, yaşının ilerlemeye başlamasıyla birlikte eski performansını da kaybetti.
 
İskoç snookercı, Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde, Stephen Maguire karşısında aldığı 13-2'lik ağır yenilgi sonrası, 43 yaşında emeklilik kararını açıkladı. Bu kararı, 3 ay önce aldığını söyleyen Hendry; "Artık eskisi gibi oynayamıyorum. Daha da önemlisi antrenmanlar hiç keyif vermiyor. Bir kez daha Dünya Şampiyonu olsaydım da, emekliliğimi açıklayacaktım" ifadelerini kullandı.
 
90'lı yıllarda rakip tanımayan Hendry, 2000'lerin başından bu yana sadece 1 kez Dünya Şampiyonası'nda finale yükselmiş; onda da 2006 yılında Peter Ebdon'a kaybetmişti.

Sayfa Yükleniyor...