Spor, Müzik ve Eğlence Koç Fest’te!

Spor, müzik ve eğlenceyi bir araya getiren Türkiye’nin en büyük gençlik festivali Koç Fest 2012 başladı.

NTV Spor 03.05.2012 - 09:30
Spor, Müzik ve Eğlence Koç Fest’te!

Spor, müzik ve eğlenceyi bir araya getiren Türkiye'nin en büyük gençlik festivali Koç Fest 2012 başladı. Bu yıl, yedincisi düzenlenen Koç Fest 2012'de tam yedi üniversite festival coşkusunu yaşayacak. Trakya Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi ile başlayan maraton, Süleyman Demirel Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin ardından Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Finalleri'nin de yapılacağı Anadolu Üniversitesi'nde doruğa ulaşacak.

TRİATLON'DAN HENTBOL'A BUZ HOKEYİ'NDEN SUTOPU'NA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın 2012 finalleri 23 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. Antalya Akdeniz Üniversitesi ise 30 Nisan'da düzenlenecek Voleybol 1. Lig Grup Müsabakaları'na 4 Mayıs'a kadar devam ederken ve Triatlon Türkiye şampiyonasına da ev sahipliği yaptı. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın merakla beklenen Buz Hokeyi ve Güreş Türkiye Şampiyonası ise Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde 07 – 11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. 07 - 11 Mayıs tarihleri arasında aynı zamanda Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Basketbol ve Voleybol 1. Lig Grup Müsabakaları heyecanı yaşanacak.

5 bin sporcuya ev sahipliği yapacak olan final şehri Eskişehir Anadolu Üniversitesi ise şampiyonların son durağı olacak. Atletizm, jimnastik, sutopu, yüzme ve kano branşlarında Türkiye şampiyonalarının düzenleneceği Anadolu Üniversitesi, basketbol, hentbol, salon futbolu (futsal) ve voleybolda süper lig final müsabakalarına da ev sahipliği yapacak.

SPOR MÜSABAKALARI ÜNİVERSİTELERİN EN İYİLERİNİ BELİRLEYECEK
Sporun toplum hayatının kalitesini arttırdığına ve gençlerin gelişimine katkı sağladığına inanan Koç Holding, 2009 yılında “Türkiye Üniversite Spor Oyunları”nın ana sponsoru olarak tüm üniversite sporlarını Koç Fest'e dahil etti. Böylece üniversiteler arası düzenlenen en prestijli spor etkinliği, “Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları” adını alarak festivalin vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

2009 yılından bu yana her yıl 40 branşta 20.000'nin üzerinde sporcu Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda yer aldı. Sporun evrensel değerleri olan birlik ve beraberlik duygusu, tüm üniversitelilerin katılımıyla Koç Fest'i diğer festivallerden ayrı bir yere taşıdı. Her yıl müsabakalarda başarılı olan sporcu ve takımların bir kısmı, Koç Holding desteğiyle uluslararası organizasyonlarda Türkiye'yi temsil etti ve etmeye devam ediyor.

KOÇ FEST REKABETİ VE KALİTEYİ ARTIRDI
Haliç Üniversitesi Erkek Futbol Takımı Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda 2010 yılı şampiyonu olarak Varşova'daki Avrupa Üniversiteler Spor Oyunları Finalleri'ne Koç Holding sponsorluğunda katıldı. Avrupa Üniversiteler Şampiyonu olarak Türkiye'ye kupa getiren Haliç Üniversitesi'nin Futbol Teknik Direktörü Müslüm Gülhan, bu noktaya doğru stratejiler uygulayarak ulaştıklarını vurgularken, “Futbolun altın kurallarına uyarak bugüne kadar 4 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Avrupa Şampiyonluğu elde ettik. Avrupa'da spor alanında önemli bir üniversite olduğumuzu kanıtladık.  Koç Fest'in Türkiye'deki üniversiteler arası spor müsabakalarına ışık tutan organizasyonu ile rekabetin ve kalitenin artıp yeni üniversitelerin spor müsabakalarına katılmasının önünün açıldığını düşünüyorum” dedi.

KOÇ FEST KONSERİNDE GRİPİN 3 ŞARKIYI İPAD İLE ÇALDI
Koç Fest çerçevesinde konser vermek üzerine turneye çıkan, gençlerin severek dinledikleri ünlü rock grubu gripin, başarılı ve sıra dışı performanslarına bir yenisini ekledi.

23 – 24 Nisan tarihleri arasında Edirne Trakya Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Koç Fest kapsamında üniversite öğrencileri ve Edirne'liler 24 Nisan akşamı ünlü rock grubu gripin'in konserinde buluştu. Koç Fest kapsamında 7 ildeki 7 üniversitede konser verecek olan gripin, Edirne'deki konserlerinde bir ilke de imza attı. Gripin konser sırasında “Beş”, “Elalem”, “Masum Kalmak İçin” şarkılarını iPad ile çaldı. Binlerce Edirnelinin ve üniversite öğrencisinin bir araya geldiği konser sırasında gripin üyeleri iPad ile sahnede sergileyecekleri performans için “İlk defa iPad ile konserimizde şarkı çalacağız, hatalar olabilir. Eşlik ederseniz seviniriz” dedi. Bunun üzerine konseri izlemeye gelenler hep birlikte gripin şarkılarına eşlik etti.

KAMPÜSLERDE EĞLENCE TAVAN YAPIYOR
Her yıl en eğlenceli ve yepyeni etkinlikleri kampüslere taşıyan Koç Fest, gündüz etkinlikleri kapsamında, Koç Holding topluluk şirketleri desteği ile gerçekleştirilen oyunlara katılan üniversitelilere unutulmaz anlar yaşattı. 2011 yılında Türkiye'de ilk defa sosyal medya kullanılarak gerçekleştirilen ve 2012 yılında da aktif bir şekilde devam eden RFID teknolojisi ile Koç Fest katılımcılarının yaşadıklarını sevdikleri ile paylaşabiliyorlar. Katılımcılar isterlerse fotoğraf ve videolarını Koç Fest Kart kullanarak Facebook duvarlarında paylaşacak, festival alanında eğlenirken puanlar toplayarak sürpriz hediyeler kazanmaya da devam ediyorlar.

Detaylı bilgi için: https://www.kocfest.com.tr/

Sayfa Yükleniyor...