Arsenal'e bilet! Tottenham'a rezervasyon!

Premier Lig'de Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi vizesi alan takımlar belli oldu. Arsenal doğrudan, Tottenham ön elemeden Devler Ligi'nin yolunu tuttu. Newcastle ise Avrupa Ligi bileti aldı. Ancak Tottenham'ın durumu garanti değil! Herşey Chelsea'ye bağlı!

NTV Spor 13.05.2012 - 19:08
Arsenal'e bilet! Tottenham'a rezervasyon!

Ada'da ligi 3. bitiren takım Şampiyonlar Ligi'ne gruplardan, 4. bitiren takım ise ön elemeden katılıyor. 5. ise Avrupa Ligi'nin yolunu tutuyor. Premier Lig'de son haftaya girilirken Arsenal 67 puanla 3., Tottenham 66 puanla 4., Newcastle United ise 65 puanla 5. sıradaydı.

Son maçlarda Arsenal West Bromwich deplasmanına, Newcastle ise Everton deplasmanına çıkarken, Tottenham sahasında Fulham'ı ağırladı.
 
ARSENAL BİLETİ KAPTIRMADI
3. sıradaki Arsenal için West Bromwich deplasmanı iyi başladı, kötü gitti, iyi bitti. 4. dakikada Yossi Benayoun ile öne geçen Topçular, Shane Long'un 12. ve Graham Dorrans'ın 15. dakikadaki golleriyle bir anda 2-1 yenik duruma düştü. 30. dakikada eski Fenerbahçeli Andre Santos maça yeniden denge getirdi: 2-2
 
Arsenal, Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiş biletini ise ikinci yarıda kaptı. 55. dakikada Laurent Koscielny'in filelere gönderdiği topla Arsenal yeniden öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Arsenal ligi 3. sırada tamamlayıp Şampiyonlar Ligi'ne gruplardan başlamaya hak kazandı.
 
TOTTENHAM KAZANSA DA YETMEDİ
Tottenham ise Londra derbisinde Fulham ile karşılaştı. Tottenham'da amaç bu maçı kazanmak, beklenti ise Arsenal'in puan kaybetmesi ile Devler Ligi'ne direkt katılmaktı. Nitekim Tottenham 2. dakikada Emmanuel Adebayor ve 63. dakikada Jermain Defoe'nin golleriyle mücadeleyi 2-0 kazandı. Ancak Arsenal'in de galip gelmesi, Kuzey Londra ekibini 4. sırada tuttu.
 
CHELSEA TOTTENHAM'IN BİLETİNİ YAKABİLİR
Bu sonuçla aslında Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi bileti kapan Tottenham buna rağmen henüz sevinebilmiş değil. Çünkü eğer Chelsea, Bayern Münih'i yenip Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele hakkı kazanacak. Bu durumda da Tottenham'ın Devler Ligi bileti yanacak ve Londra ekibi Avrupa Ligi'nin yolunu tutacak.
 
NEWCASTLE AVRUPA LİGİ'NDE
Newcastle da Everton deplasmanındaki maça galip gelmek ve rakiplerinden gelecek puan kaybı haberlerini duymak umuduyla çıktı. Ancak Newcastle kendi yapması gerekeni bile yapamadı. Everton, 16'da Steven Pienaar, 27'de Nikica Jelavic ve 65'te John Heitinga ile 3-0 öne geçti. 73. dakikada Tony Hibbert'in kendi filelerine gönderdiği topla da mücadelenin skoru belirlendi: Everton: 3 - Newcastle United: 1

Newcastle böylece 5. sırada kaldı ve Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde etti.

Sayfa Yükleniyor...