"Tek kuruş borcumuz yok"

Gençlerbirliği Eski Futbolcular Derneği binasının açılışında konuşan İlhan Cavcav, kulübün tek bir kuruş borcunun olmadığını açıkladı.

NTV Spor 21.05.2012 - 18:43
"Tek kuruş borcumuz yok"

Gençlerbirliği Eski Futbolcular Derneği binasının açılışı,  kırmızı-siyahlı kulübün başkanı İlhan Cavcav, eski başkanlardan Hasan Şengel ve eski Gençlerbirliği futbolcusu olan spor yorumcusu Erman Toroğlu'nun da katıldığı törenle yapıldı.

Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, açılışta yaptığı konuşmada zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Gençlerbirliği'nin bir aile olduğunu belirten Cavcav, Koç Yurdu'nun bünyesinde kurulan Gençlerbirliği Kulübü'nde unutulmaz anılarının olduğunu bildirdi. Bu binanın kendilerine tahsis edilmesinde büyük emeği geçen Vehbi Koç'u rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Cavcav, "Eğer Gençlerbirliği hayatta ise bunu Rahmetli Vehbi Koç'a borçluyuz. Onun ağırlığı Gençlerbirliği yaşadıkça silinmeyecek. Her gün onun ruhuna ne kadar dua etsek azdır. Derneğimiz Gençlerbirliği'nin birlik ve beraberliğinin sembolü olacaktır" dedi.

Cavcav, Gençlerbirliği'ne gönül vermiş insanların bu kulüp için yıllardır ter döktüklerine değinerek, "Her zaman evlatlarımıza sahip çıktık. Onlara çeşitli alanlarda görevler verdik. Şimdi evlatlarımız büyüdü ve birbirine sahip çıktı. Eski futbolcularımızı burada görmek beni çok mutlu etti. Şimdi çoğunuzun ilk adımlarını gören bir baba kadar gururluyum" diye konuştu.

Geride kalan 34 yıl içinde, futbol kulüplerinin pek iç açıcı durumda olmadığını belirten Cavcav, "Çınar gibi güçlü bir Ankaragücü'nün ne hale getirildiği gözler önünde. Bir Ankaralı olarak Ankaragücümüz'ün bu hale düşmesinden inanın onlardan daha fazla üzülen bir kulübüz. İnşallah aklı başında kişiler bu kulübe sahip çıkarlar ve Ankaragücü'nü birlik ve beraberlik için tekrar birinci ligde görmeyi Allah bize nasip etsin" ifadesini kullandı.

İlhan Cavcav, Gençlerbiriği'nin UEFA, FIFA başta olmak üzere hiç kimseye tek kuruş borcunun olmadığını vurgulayarak, "Gençlerbirliği, UEFA ve FIFA'da bir numaralı centilmen takımdır. Aynı zamanda, her kategorideki müsabakalara katılma hakkına sahip olan bir kulübüz" dedi.

Eski Gençlerbirliği futbolcusu olan ve halen spor yorumculuğu yapan Erman Toroğlu da kulübe 1964 yılında ayak bastığını ve ilk futbolculuk lisansının bu kulüp tarafından çıkarıldığını söyledi.

Toroğlu, "Vehbi Koç olmasaydı Gençlerbirliği olmazdı. İlhan Cavcav olmasa Gençlerbirliği de olmazdı. Bugün Gençlerbirliği maddi ve manevi açıdan bir numaralı kulüp. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından eski Kulüp Başkanı Hasan Şengel ve kulüp başkanı İlhan Cavcav'a plaket takdim edildi.

Sayfa Yükleniyor...