Voleybol’da play-off sistemine dönüş

Düzenlenen Birinci Lig Kulüpleri toplantısı’nda, Aroma Erkek ve Bayan liglerinde önceki yıllarda uygulanan, 2011-2012 sezonunda Olimpiyat elemeleri nedeniyle değiştirilen play-off sistemine dönülme kararı alındı.

NTV Spor 21.05.2012 - 20:27
Voleybol’da play-off sistemine dönüş

Voleybolda Birinci Lig Kulüpler toplantısı yapılırken, toplantıda gelecek sezonla ilgili çeşitli kararlar alındı.

Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan(TVF) yapılan açıklamada, Aroma Erkek ve Bayan liglerinde takımları bulunan kulüplerin temsilcilerinin, İstanbul Volley Hotel'de düzenlenen toplantıda TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık ile bir araya geldiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, toplantıda geçen sezonun değerlendirilmesinin ardından gelecek sezonun planlamasının gerçekleştirildiği, ligler ve Türkiye Kupası statüleri ile ilgili kararların alındığı kaydedildi.

Toplantıda, Aroma Erkek ve Bayan liglerinde önceki yıllarda uygulanan, 2011-2012 sezonunda Olimpiyat elemeleri nedeniyle değiştirilen play-off sistemine dönülme kararı alındığı ifade edildi.

Bu arada Aroma Erkekler 1. Ligi'nde 2012-2013 sezonu, 13-14 Ekim tarihlerinde başlayacak ve ilk yarı 23 Aralık'ta sona erecek. Ligde ikinci yarı 5-6 Ocak tarihlerinde başlayacak ve normal sezon 23-24 Mart'ta sona erecek. İlk 8 takımın yer alacağı play-off mücadelesinin başlama tarihi 3-4 Nisan olarak belirlendi.

Aroma Bayanlar 1. Ligi'nde ise yeni sezon, 21-22 Ekim'de başlayacak. 30 Aralık'ta ilk yarısı bitecek ligin ikinci yarısı da 12-13 Ocak'ta başlayacak. 30-31 Mart'ta normal sezonu bitecek Aroma Bayanlar 1. Ligi'nde play-off mücadelesi ise 6-7 Nisan'da başlayacak.

Gençler Ligi'nde geçen sezonun uygulamasına devam edileceği, ancak 18 yaşını doldurmuş iki joker oyuncunun oynaması uygulamasından vazgeçildiği bildirildi.

Bu arada birinci liglerde uygulanması düşünülen taban puan ile ilgili bir komisyon kurularak, kulüplerin önerilerinin beklenmesine karar verildiği dile getirildi.

DİĞER KONULAR
Avrupa kupalarına katılacak kulüplerin kendi aralarındaki karşılaşmalarda üç yabancı oyuncuya yer vermeleri önerisi de toplantıda gündeme geldi.

Aroma Bayanlar 1. Ligi'nde yer alan kulüplerin bu konuda mutabakata vardığı, Aroma Erkekler 1. Ligi'ndeki bazı kulüplerin bu öneriye karşı çıktığı kaydedildi.

Alınan kararların ve karşı önerilerin TVF yönetim kurulunda görüşüldükten sonra karara bağlanacağı vurgulandı.

Öte yandan Türkiye Kupası ile ilgili kulüplere iki seçenek sunuldu. Kabul gören sisteme göre, ilk turda 16 takım kura ile eşleşecek ve tek maç üzerinden galip gelen 8 takım ikinci tura yükselecek. Yine kura ile eşleşecek 8 takım iki maç eleme usulüne göre karşılaşacak, üstün gelen 4 takım yarı finale yükselecek. Bu 4 takım yeniden kuraya girecek ve iki maç eleme usulüne göre karşılaşarak, üstün gelen iki takım finalde mücadele etme hakkı elde edecek. Finale kalan iki ekip ise iki maç eleme usulüne göre karşı karşıya gelecek. Kazanan ekip Türkiye Kupası şampiyonu olacak ve Türkiye'yi CEV Kupası'nda temsil edecek.

Bu arada A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın Avrupa Ligi'nde İzmir'de 1-3 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan maçlarının aynı tarihlerde İstanbul'da oynanacağı açıklandı.

Sayfa Yükleniyor...