"6. kez kazanmış olmak inanılmaz bir şey"

İtalya Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkekler kategorisinde şampiyonluğa ulaşan İspanyol raket Rafael Nadal, bu turnuvada 6. şampiyonluğunu kazanmasının, "inanılmaz" olduğunu belirtti.

NTV Spor 21.05.2012 - 20:40
"6. kez kazanmış olmak inanılmaz bir şey"

İtalya Açık Tenis Turnuvası'nda (Internazionali BNL d'Italia) tek erkekler kategorisinde mutlu sona ulaşan İspanyol raket Rafael Nadal, bu turnuvada 6. şampiyonluğunu kazanmasının, "inanılmaz" olduğunu belirtti.

Dünyanın 1 numarası Sırp Novak Djokovic'i, 2 saat 20 dakika süren mücadelenin ardından yenerek, İtalya Açık'ta 6. kez ipi göğüseleyen Rafael Nadal, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, "6. kez burada, bu tarihi turnuvada kazanmış olmak inanılmaz bir şey" dedi.

Roma'da aldığı kupayı odasına koyacağını ifade eden İspanyol raket, bu kupanın kendisine sezonun geri kalan maçları için güven vereceğini kaydetti.

Bir gazetecinin "maça biraz tutuk başladığıyla" ilgili yorumuna katılmayan Nadal, "Ben iyi başladığımı düşünüyorum. İyi oynadım, daha iyisini de yapabilirim. Daha agresif oynamak için çabalıyorum. Vuruşlarım geçen yıla göre daha iyi" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın dün yoğun yağış nedeniyle oynanamayıp, bugüne ertelenmesini nasıl değerlendirdiği sorulan Nadal, "Bu benim işim değil. Buna organizatörler, ATP, karar verir. Ama bir gün daha burada kalmak, yani ATP'nin kararı doğruydu" yanıtını verdi.

Finalde Nadal'a kaybeden Sırp raket Novak Djokovic ise Nadal'ı daha önce 7 kez mağlup etmiş olmasına rağmen İspanyol raketin her zaman favori görüldüğünü ve topraktaki en iyi oyuncu olduğunu söyledi. Sırp raket, yarın başlayacak sezonun ikinci grand-slam'i Fransa Açık'ta, formunun üst seviyelerde olacağını belirtti.

Sayfa Yükleniyor...