Futbol hakemlerine de doping testi yolda

Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık ve Performans İcra Kurulu Üyesi Tolga Aydoğ, FIFA Sağlık Kurulu toplantısında 2014 yılından itibaren hakemlerin de doping testine tabi tutulması konusunu ele aldıklarını açıkladı.

NTV Spor 24.05.2012 - 16:19
Futbol hakemlerine de doping testi yolda

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yarın düzenlenecek 62. FIFA Kongresi öncesi yapılan FIFA Sağlık Kurulu toplantısında, futbol hakemlerinin de doping kontrolüne tabi tutulması konusu ele alındı.

FIFA Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Jiri Dvorak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık ve Performans İcra Kurulu Üyesi Doç. Dr. Tolga Aydoğ ve TFF Genel Sekreteri Emre Alkin de katıldı.

Tolga Aydoğ, yaptığı açıklamada, toplantıda futbol hakemlerine doping kontrolü uygulanmasının da tartışıldığını belirterek, ''Prof. Dr. Jiri Dvorak bu konuda bir çalışmalarının bulunduğunu ve 2014 yılından itibaren hakemlere doping testi uygulamasına başlanabileceğini bildirdi'' dedi.

FIFA Sağlık Kurulu toplantısında Afrika Konfederasyonu'ndan bir yetkilinin, futbol hakemlerinin de önemli bir performansa ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, hakemlere doping kontrolü konusunda herhangi bir çalışmanın olup olmadığını sorduğunu dile getiren Tolga Aydoğ, ''Bunun üzerine Prof. Dr. Dvorak, futbol hakemlerine futbolcularla eşit muamele yapılması gerektiğini söyledi. Bu konuda bugüne kadar herhangi bir sorun yaşanmasa da, hakemlere de doping kontrolü uygulanması gerekeceğini, bununla ilgili çalışmalar yapacaklarını ve 2014'ten itibaren de hakemlerin doping testine tabi tutulacağını dile getirdi'' diye konuştu.

Toplantıya katılan heyette yer alan TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin da, FIFA'nın hakemlere doping kontrolü konusundaki çalışmasından haberdar olduklarını, fakat henüz ülke federasyonlarına yazılı bir talimat gelmediğini bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...