U17'de mutlu son Bursaspor'un

Antalya'da düzenlenen Coca Cola U17 Akademi Ligi Türkiye Şampiyonası finalinde Bursaspor, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti ve mutlu sona ulaştı. Son dakikalarda şampiyonluğa ulaşan Yeşil-Beyazlı ekip maçın ardından büyük sevinç yaşadı.

NTV Spor 26.05.2012 - 20:15
U17'de mutlu son Bursaspor'un

Bursaspor ile Fenerbahçe A.Ş. arasındaki Coca-Cola Akademi U17 Ligi finali Antalya'daki Topkapı Palace sahasında oynandı.

Üst klasman hakemlerden Mustafa Kamil Abitoğlu'nun yönettiği maçı Bursaspor 3-1 kazandı. Bursaspor'un gollerini 6.dakikada Mustafa Acun, 74. dakikada Batuhan Altıntaş ve Furkan Soyer attı. Fenerbahçe'nin tek golü 20. dakikada Birolcan Güleren'den geldi.

Turnuvada Trabzonspor A.Ş. ile Gençlerbirliği üçüncülük maçında karşı karşıya geldi. Gençlerbirliği, Trabzonspor penaltılarla 5-4 yenerek üçüncü oldu.

Coca -Cola Akademi U17 Ligi finallerinin En Centilmen Takımı Fenerbahçe, en centilmen oyuncusu Bursaspor'dan Süheyl Çetin, en iyi kalecisi ise Bursaspor'dan Okan Kocuk oldu. Gol kralı ise Fenerbahçe'den Cengizhan Gündüz oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Bursaspor, karşılaşmanın 7. dakikasında 1-0 öne geçti. Furkan'ın ceza sahasına ortasında Mustafa Acun topu kontrol ettikten sonra rakibinden sıyrıldı ve vuruşunda kaleci Murat'ın müdahelesine rağmen top filelerle buluştu.

20. dakikada skora eşitlik geldi. Köşe atışında kalecinin kalesini terk etmesinin ardından İbrahim Demir'in kafa vuruşunda Bursaspor defansı topu çizgiden çıkarttı. Devam eden atakta Birolcan'ın vuruşunda skora eşitlik geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı gollerin ardından 1-1 sona erdi.

Bursaspor, karşılaşmanın 73. dakikasında bir kez daha öne geçti. Uzun boyunun avantajını iyi kullanan Batuhan Altıntaş, köşe vuruşunda çok iyi yükseldi ve maçın bitimine 7 dakika kala skorda durumu 2-1'e getirdi.

Son dakikalarda risk alan Fenerbahçe, skoru eşitlemek için Bursaspor kalesinde gol aradı ancak Furkan'ın golüne engel olamayınca skorda iki farklı geriye düştü. Gelişen Bursaspor atağında Furkan'ın ceza alanına girerken yaptığı vuruşta meşin yuvarlak bir kez daha filelerle buluştu ve skor 3-1'e geldi.

"HER YAŞ GRUBUNDA BAŞARILAR ELDE EDİYORUZ"
Final maçını izleyen Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, takımın alt yapısına yapılan yatırımların meyvesini aldıklarını belirterek, ''Amacımız bu yıl A takım kampına buradan bir iki oyuncu almak. Her yaş grubunda başarılar elde ediyoruz. Bu da ciddi anlamda beni mutlu ediyor'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...