"Oyun bizi son derece memnun etti"

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, son dakikada taraftarların sahaya girmesiyle tatil edilen Finlandiya maçının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ortaya konan oyunun kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

NTV Spor 27.05.2012 - 01:04
"Oyun bizi son derece memnun etti"

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan teknik direktör Abdullah Avcı, değerlendirmelerde bulundu.

Avcı, Gürcistan ve Finlandiya maçlarında toplam 20 oyuncunun oynadığını belirterek, "İki maçın ritmine baktığımızda, bugün oyunun ilk yarısında rakibe pozisyon vermeme anlamında, doğru oynama adına, her şeyi yapan ve beraberliği yakalayan milli takım vardı. İkinci yarıda 25 dakika tamamen oyunun hakimi bir milli takımdık. İyi şeylerin üretildiği ve 2-1'in yakalandığı bir oyun vardı. İyi oyunların oynandığı maçlar her zaman kaybedilmez. Ben bugün özellikle oyunun ikinci bölümünden tatmin oldum. Kaybedince tabii ki üzülüyorsun. Yapacak bir şey yok" dedi.

Gürcistan ve Finlandiya maçlarından çıkarılan dersin ne olduğu yönündeki soruya Abdullah Avcı, "İlk maçta rakibin yaptığı baskıya cevap veremedik; bu olumsuzdu. Ancak ilk maç da rakibe fazla pozisyon verdik. Bugün baktığımda rakibe bu pozisyonları vermedik. Yediğimiz kritik ve kötü goller oyun içinde zaman zaman kopmamızı sağladı. Oyun bizi son derece memnun etmiştir. Böyle oyunları her zaman kaybetmezsin. İki gün sonra Bulgaristan'la oynayacağız. 3 maçtan çıkacak önemli oyunlar ve oyuncu profilleri açısından Hollanda maçının provası olacak" yanıtını verdi.

Avcı, maç sonunda taraftarların sahaya girmesiyle ilgili de, "Söylenecek bir şey yok. FIFA onunla ilgili karar verecek. Yaşanmaması ve olmaması gerekiyor. Onların da duygularına hakim olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...