Davids’ten FIFA’ya ırkçılık eleştirisi!

Eski Hollandalı futbolcu Edgar Davids'ten son dönemde hararetle tartışılan ırkçılık sorununa dair çarpıcı açıklamalar geldi. Davids, "sıfır tolerans" anlayışını benimsemesine karşın, FIFA ve UEFA'nın ırkçılıkla mücadelede yeterince etkin olmadığını savundu.

NTV Spor 01.06.2012 - 17:54
Davids’ten FIFA’ya ırkçılık eleştirisi!

Euro-2012 öncesi ırkçılık tartışmaları sürüyor... Önce İngiltere Milli Takımın'ın eski savunma oyuncusu Sol Campbell, Ukrayna ve Polonya'ya gidecek taraftarlara "evinize tabutla dönmek istemiyorsanız, maçları evinizde izleyin" çağrısı yaptı.

Ardından İtalyan milli futbolcu Mario Balotelli, şampiyona sırasında ırkçı tacize uğraması halinde, sahayı terkederek ülkesine döneceği uyarısında bulundu. Tartışmalara katılan son isim, eski Hollandalı futbolcu Edgar Davids oldu. Singapur'da bir sokak turnuvasının tanıtım etkinliğine katılan Davids'e göre, "sıfır tolerans" anlayışını benimsemesine karşın, UEFA ve FIFA  ırkçılıkla mücadelede yeterince etkin değil. Sepp Blatter ve Michel Platini'ye seslenen Davids, ırkçılık sorununun tamamen ortadan kaldırılması için temizliğe evden başlamak zorunda olduklarını dile getirdi. Irkçılığın sadece Ukrayna ve Polonya'da değil; Avrupa'daki birçok ülkede var olduğunu ifade etti. Eski Hollandalı futbolcu, sorunun çözümü için FIFA'nın ırkçılığın yaygınlaştığı ülkelere yönelik tüm maddi desteğini kesmesi gerektiğini savundu. Euro-2012'deki favorileri de sorulan Davids, ülkesi Hollanda'yı kupayı kaldırmaya en yakın ülke olarak gördüğünün altını çizdi. Davids'in sürpriz adayı ise 1966'tan bu yana büyük bir turnuva kazanamayan İngiltere.

Sayfa Yükleniyor...