Kartal şampiyonluk için sahaya çıkıyor

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi beşinci maçında Anadolu Efes ile Beşiktaş Milangaz bu akşam saat 20.00'de karşı karşıya gelecek. Siyah beyazlılar bu karşılaşmayı kazanması durumunda 2011-2012 sezonu şampiyonu olacak.

NTV Spor 07.06.2012 - 11:54
Kartal şampiyonluk için sahaya çıkıyor

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi beşinci maçında Anadolu Efes ile Beşiktaş Milangaz bu  akşam karşı karşıya gelecek.

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki bu önemli karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. 4 galibiyete ulaşanın şampiyon olacağı final serisinde 3-1 önde bulunan siyah-beyazlı takım, karşılaşmadan galip ayrılması durumunda 2011-2012 sezonu şampiyonu olacak.

Anadolu Efes'in kazanması halinde ise seri 3-2 olacak ve altıncı maç 11 Haziran Pazartesi günü oynanacak.

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ'DA ŞAMPİYONLUK HEYECANI
Beko Basketbol Ligi final serisinde deplasmanda Anadolu Efes ile 5. kez karşılaşacak olan Beşiktaş Milangaz'da, şampiyonluk heyecanı yaşanıyor.

Seride 3-1 önde olan ve alacağı 1 galibiyetle şampiyonluk ipini göğüsleyecek siyah-beyazlılar, Anadolu Efes'i mağlup ederek mutlu sona ulaşmak istiyor.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan iki karşılaşmada da rakibini yenerek 2-0 öne geçen Beşiktaş Milangaz, kendi sahasında (Abdi İpekçi S.S) oynadığı ilk karşılaşmayı ise kaybetti. ''Kara kartallar'', serideki 4. maçı 5 Haziran Salı günü yine evinde oynarken, büyük bir üstünlük kurduğu Anadolu Efes karşısında 81-55'lik skorla galip gelerek şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti.

11 SEZONLUK HAKİMİYET KIRILABİLİR
Anadolu Efes ile Beşiktaş Milangaz arasındaki final serisinin 5. maçı saat 20.00'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak.

Siyah-beyazlılar, maçı kazanıp Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaşırsa, ligde 11 sezondur şampiyonluklara ambargo koyan Fenerbahçe Ülker (eski adıyla Ülkerspor) ile Anadolu Efes'in (eski adıyla Efes Pilsen) hakimiyetine son verecek.

HEDEF 3. KUPA
Beşiktaş Milangaz, ligde şampiyonluğu kazanması halinde bu sezon 3. kupasını müzesine götürecek.

Basketbol şubesi olarak bu sezon önemli başarılara imza atan siyah-beyazlılar, önce Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü. Ardından FIBA EuroChallange Kupası'nı kazanarak tarihi bir başarıya imza atan Beşiktaş Milangaz, şampiyonluğu da kazanması halinde aynı sezonda 3 kupa birden kaldırmış olacak.

HAWKİNS COŞTU
Beşiktaş Milangaz'da David Hawkins, final serisinde ortaya koyduğu performansla takımına büyük katkı sağladı.

Siyah-beyazlılarda, final serisinde Carlos Arroyo, Ersin Dağlı, Pop-Mensah Bonsu ve Zoran Erceg de iyi oyunlarıyla kazanılan maçlara etkin olurken, takım kaptanı Hawkins ise ekibini sürükleyen isimdi.

Hawkins, Anadolu Efes ile yapılan final serisinde 17,25 sayı, 3,75 ribaund ve 3,5 asistlik bir performans sergiledi. Hawkins, Beşiktaş Milangaz'ın rakibine büyük üstünlük kurduğu 4. maçta ise 23 sayı, 5 ribaund ve 7 asistlik oyunuyla takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Anadolu Efes karşısında 3-1 önde bulunan Beşiktaş Milangaz, yarınki maçı da kazanarak, 37 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek istiyor.

Siyah-beyazlılar, Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak serinin beşinci maçını kazanırsa, durumu 4-1 yaparak, 37 yıl sonra tarihindeki 2. şampiyonluğuna ulaşacak.

Beşiktaş, 1974-75 sezonunda 57 puanı bulunan Galatasaray'ın önünde 60 puanla ligi ilk sırada tamamlayarak, ilk şampiyonluğunu kazanmıştı. Siyah-beyazlılar, yarın şampiyonluğa ulaşırsa 1983-84 sezonundan beri uygulanan play-off sisteminde ilk kez şampiyon olacak.

REKOR ANADOLU EFES'TE
13 kez şampiyonluk sevinci yaşayan ve bu sezon Anadolu Efes adıyla mücadele eden 'Efes Pilsen', lig tarihinde en fazla mutlu sona ulaşan takım unvanına sahip bulunuyor.

İlk şampiyonluğunu 1978-79 sezonunda kazanan lacivert-beyazlılar, ligde 2001-02, 2002-03, 2003-04 ve 2004-05 sezonlarında üst üste 4 şampiyonluk yaşadı.

FENERBAHÇE ÜLKER'İN 5 ŞAMPİYONLUĞU VAR
Ligde 5 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe Ülker, futbolun "3 Büyükler'i içinde en fazla şampiyonluk yaşayan takım durumunda bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, ligde son 5 sezonda 4 kez şampiyon olma başarısını göstererek, şampiyonluk sayısını 5'e yükseltti.

İlk şampiyonluğunu 1990-91 sezonunda yaşayan Fenerbahçe, daha sonra 16 yıl şampiyon olamadı. 2006-07 sezonunda Ülker ile sponsorluk anlaşması imzalayan ve Fenerbahçe Ülker olarak ligde mücadele eden sarı-lacivertliler, sezon sonunda 16 yıl aradan sonra şampiyon olarak, kulübün 100. yılında şampiyonluk hasretine son vermişti. Fenerbahçe Ülker, 2007-08 sezonunda da şampiyon olarak tarihinde ilk kez üst üste iki şampiyonluk yaşadı.

GALATASARAY 22 YILDIR ŞAMPİYONLUĞA HASRET
Futbolun "3 Büyükler"inden Galatasaray ise erkekler basketbolda 22 yıldır şampiyonluğa hasret kaldı.

Lig tarihinde 4 kez şampiyon olan Galatasaray, ilk şampiyonluk kupasını 1968-69 sezonunda kazandı. Ligde play-off sistemine geçildikten sonra 1984-85 sezonunda finalde Fenerbahçe'ye ve 1985-86 sezonunda da Efes Pilsen'e 2-1'lik üstünlük kurarak üst üste iki kez şampiyonluk kupasını müzesine götüren sarı-kırmızılılar, en son 1989-90 sezonunda play-off finalinde Paşabahçe'ye 3-1 üstünlük kurarak şampiyonluk yaşadı.

Basketbol şubesini yıllar önce kapatan Eczacıbaşı ise Anadolu Efes'in ardından 8 şampiyonlukla en fazla şampiyonluk yaşayan ikinci takım durumunda bulunuyor.

Eczacıbaşı'ndan sonra 5 şampiyonlukla İTÜ ve 4 şampiyonlukla Ülkerspor geliyor.

İLK ŞAMPİYON ALTINORDU
1966-67 sezonuyla başlayan Deplasmanlı Erkekler Basketbol Birinci Ligi'nde ilk şampiyonluğu Altınordu kazandı.

Ligde 1983-84 sezonunda play-off sistemine geçildi ve bu tarihten itibaren lig şampiyonu play-off maçlarının ardından belirlendi.

Ligde, TOFAŞ'ın 2, Muhafızgücü ve Karşıyaka'nın da 1'er şampiyonlukları bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...