Erzurum'da 'Süper Kupa' hazırlığı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 11 Ağustos'ta oynanacak ''TFF Süper Kupa'' finali için, Yeni Erzurum Stadı'nda hazırlıklar sürüyor.

NTV Spor 20.06.2012 - 11:13
Erzurum'da 'Süper Kupa' hazırlığı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 11 Ağustos'ta oynanacak TFF Süper Kupa finali nedeniyle Yeni Erzurum Stadı'nda 15 kişilik özel ekiple çalışma yapılıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, final maçının oynanacağı stadın, uluslararası bütün organizasyonlara evsahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Çintimar, stadın içerisinde ve çevresindeki son hazırlıkların, il müdürlüğünde görevli 15 kişilik özel ekip tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

Stadın 24 bin kişilik kapasitesinin bulunduğunu belirten Çintimar, ''Süper Kupa final maçı öncesinde, çim zemin üzerinde ve sahada içerisindeki yaklaşık 20 gündür devam eden düzenlemeler var. Bu düzenlemeler, final maçının Erzurum'da oynatılmasının kararlaştırılmasıyla hız kazandı. Amacımız, Süper Kupa finaline gelen takımları Erzurum'da en iyi şekilde ağırlayarak, Erzurum misafirperverliğini Yeni Erzurum Stadı'nın ihtişamını, Türkiye'deki bütün futbolseverlere göstermek. Yeni Erzurum Stadyumu'nda, 16 giriş kapısı ve bunlarla birlikte büyük ana çıkış kapıları var. Stadyum aynı zamanda üstten ısıtma sistemine de sahip. Final öncesi son rötuşların yapıldığı 24 bin kişilik kapasiteli stadyumumuz, uluslararası bütün organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek şekilde dizayn edildi.'' dedi.


ERZURUM CUP FUTBOL TURNUVASI
Çintimar, tribünlerinin kapalı olduğu Yeni Erzurum Stadı'nda final maçının oynanacağı gün, olumsuz hava koşullarının meydana gelmesi halinde, seyircilerin bundan etkilenmeyeceğini belirtti.

Yeni Erzurum Stadyumu saha zemininin alttan ısıtma sistemine sahip olduğunu ve aynı statta, TFF Süper Kupa final maçı öncesi, 6 ülkenin katılımıyla ''Erzurum CUP'' futbol turnuvasının düzenleneceğini ifade eden Çintimar,''Özellikleri bakımından, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ve en kapsamlı stadında, yağmur bile yağsa bütün seyircilerimiz keyiflerini bozmadan maçlarını seyredebilecek. TFF Süper Kupa finali öncesi bu stadyumda, 6 ülkenin katılımıyla Erzurum Cup adlı bir futbol turnuvası düzenlenecek. Bu turnuva da şehrimize, kupa finali öncesi ayrı bir heyecan katacak. Kamera, ses ve diğer bütün aksamlar Avrupa standartlarında yapılmış. Stadyum günün 24 saati kapalı devre kamera sistemiyle gözetleniyor'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...