Elazığspor Tum'la imzaladı

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Elazığspor, Gençlerbirliği'nden transfer ettiği Herve Tum ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

NTV Spor 23.06.2012 - 22:44
Elazığspor Tum'la imzaladı

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Elazığspor, Gençlerbirliği'nden transfer ettiği Herve Tum ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüp başkanı Selçuk Öztürk, Elazığspor Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde, yabancı transferinde Eskişehirspor'dan kaleci Vanja Ivesa ve Hırvatistan'ın Sibenik takımından Hrvoje Spahija ile sözleşme imzaladıklarını anımsattı.

Yeni transferleri Tum'un sportif başarısının bilindiğini ifade eden Öztürk, ''Biliyorsunuz Gençlerbirliği'nde geçen yıl 15-16 golü var. İnşallah bu başarısını bizde de devam ettirecektir. Kendisini zaten biz araştırdık. Elazığspor'un yapısına, taraftarımıza uygun, etik kuralları olan, Gençlerbirliği öncesinde de yine başarılara imza atmış bir futbolcu kardeşimiz'' diye konuştu.

Transferlere devam etmeyi planladıklarını belirten Öztürk, ''Ancak halen sayın Valimiz ve belediye başkanımızla bir araya gelemedik'' ifadesini kullandı.

Ankara'ya dönüp gelen futbolcularla ilgilenmek durumunda olduğunu anlatan Öztürk, ''Bu akşama kadar bekleyeceğiz. Kendileriyle görüşebilirsek görüşeceğiz. Olumlu geçer inşallah diyorum. Olumsuz da geçerse diğer transfer görüşmelerimizi iptal edeceğiz'' diye konuştu.

Kentin idarecileriyle görüşme talebini yineleyen Öztürk, ''Sayın Valimiz ve belediye başkanımızla görüşmelerimiz olumlu sonuçlanmazsa Elazığspor'u bırakıyorum'' ifadelerini kullandı.

Transfer sezonunun ortasında olduklarını belirten Selçuk Öztürk, bırakmaları halinde, bu zor süreçte Vali ve belediye başkanının kulübün başına acilen bir yönetim atamak zorunda olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bırakırsak elimizdeki listeyi de yeni gelecek arkadaşlarımıza takdim ederiz. Görüşmek isterlerse devam ederler. Yani şu an Elazığspor bıçak sırtında. Ben bu işin daha ciddiye alınması isterdim. Yani Hazar Şiir Akşamlarımız var, eyvallah, saygı duyuyorum da Elazığspor da bir krizin içerisindeyse, bugün bir imza törenine keşke gelebilselerdi. Ben davet ettim. Vakit ayırabilselerdi. Demek müsait değiller, inşallah bugün akşama kadar vakit ayırırlar. Vakit ayırmazlarsa yönetim kurulumuzla akşam tekrar bir toplantı yapacağız. Ona göre de bir yol haritası çıkaracağız. İnşallah Elazığspor'umuz da bu krizin içerisinden çıkar. Çıkmazsa bile benim vicdanım rahat. Bu saate kadar Elazığspor adına yapılması gereken her şeyi yaptım, kendimizi de bitirdik, tükendirdik. Ama alnım açık, yüzüm pek.''

Bugüne kadar konuşmadığını, çünkü imkanları olduğunu anlatan Öztürk, ''Kimsenin yakasına paçasına yapışacak halim yok. İmkanlarım vardı, geldim, geldim, geldim, ama bugün bitti. İmkanlarım bitti. Yani bunu artık büyüklerimin ve kamuoyunun anlamasını istiyorum. İmkanlarımız bitti arkadaş. İmkanları bitmeyen adam, götürür oturduğu evi, 6 yıllığına vergi dairesine ipotek verir mi? Bittik. Bize bu bitme noktasında bu saatten sonra sahiplenme olmayacaksa, bu net şekilde söylensin. Biz de o zaman şapkamızı alır gideriz. Ama yapılacaksa da bir an evvel yapılsın'' diye konuştu.

KULÜP TESİSLERİNDEN 10 DÖNÜM ALANIN ALINMASI KARARINA TEPKİ
Elazığspor Tesisleri'nin bulunduğu 137 dönümlük alandan 10 dönümün alınmasına yönelik İl Genel Meclisi'nden karar çıktığını, kararın daimi encümende olduğunu belirten Öztürk, ''Bizim üzüldüğümüz taraf, bu yapılırken Elazığspor bunun neresinde arkadaş? Bu nasıl? Ben sana evimi kiraya veriyorum. 3 gün sonra geliyorum senden izin almadan kapısını söküyorum. 137 dönüm bundan 10 sene önce bir değerli valimiz zamanında verilmiş. 10 dönüm de Elazığspor'dan alınacaksa Elazığspor'a sorulması lazım. Alınıyor da neresinden alınıyor? Benim 10 dönüm verebilecek durumum var mı?'' ifadelerini kullandı.

Tesislerin bulunduğu alana otel ve öğrenci yurdu yapılması, bölgenin bir kamp merkezi haline gelmesi yönünde projeleri olduğunu ifade eden Öztürk, 10 dönüm alanın alınması yönündeki karara tepkisini dile getirerek, ''O iş olmaz arkadaşlar. O iş olursa ben açık ve net söylüyorum Elazığspor Tesislerini terk ederiz. Açık ve net söylüyorum, terk ederiz, oyuncularıma evler tutarım, idmanlarımı da halı sahada yaparım. Bu kadar basit'' diye konuştu.

Öztürk, sözü yeni transfer Tum'a bırakırken ''Şimdi diyecek ne dertli bir başkan var, ben nereye düştüm? Biraz daha konuşsak Tum, para verecek üste'' diyerek espri yaptı.

Herve Tum ise tercümanı aracılığıyla yaptığı açıklamada, başkan, yönetim kurulu ve teknik heyete kendisini tercih ettikleri için teşekkür etti.

Elazığspor'da hedefleri olduğunu ifade eden Tum, ''Her gittiğim yerde iyi şeyler yaşadım. Burada da iyi şeyler yaşarım. Şimdilik bir problem yok, her şey yolunda'' dedi.

Kulübe destek çağrısı yapan Tum, ''Böyle zor günlerde destek lazım. Bu şehri de büyütmek lazım. Takım da güçlü olur. Sadece benim transferle bu iş bitmez. Onun için başkanımıza yardımcı olunmasını istiyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Öztürk ve Tum sözleşmeyi imzaladı. Elazığspor formasını giyen tecrübeli oyuncu, basın mensuplarına poz verdi.

Sayfa Yükleniyor...