‘Panenka Stili’

İlk olarak 1976 Avrupa Şampiyonası'nda Antonin Panenka'yla akıllar kazınan penaltı vuruşu, EURO 2012'de Andrea Pirlo ve Sergio Ramos'a ilham kaynağı oldu. İki futbolcu da "Panenka Stili" vuruşla takımlarını şampiyonada bir üst tura taşıdı.

NTV Spor 28.06.2012 - 12:32
‘Panenka Stili’

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, grup sürecinde her maçta fileler havalanırken, golsüz tamamlanan ilk karşılaşma İtalya'nın İngiltere'yle oynadığı çeyrek final müsabakası olmuştu. Seri penaltı vuruşlarında daha başarılı olan İtalya, yarı finale adını yazdırırken, özellikle Andrea Pirlo'nun kullandığı penaltı büyük övgü toplamıştı. İlk olarak 1976 Avrupa Şampiyonası finalinde, Çekoslovak futbolcu Antonin Panenka'nın Almanya filelerine gönderdiği gol, yıllar sonra Andrea Pirlo'ya da ilham kaynağı olmuştu.

Pirlo'nun, en kritik anda kullandığı Panenka stili penaltı vuruşunun büyük beğeni toplaması, Sergio Ramos'u da etkilemişe benziyor. Zira Real Madrid'in, Bayern Münih'le oynadığı Şampiyonlar Ligi yarı final maçında kullandığı penaltı vuruşunu tribünlere gönderen başarılı savunmacı, İspanya-Portekiz maçında yaptığı 'Panenka Stili' vuruşla topu filelerle buluşturdu.

İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, bu şekilde kullanılan penaltılar için; "Sanırım artık yeni moda bu" yorumu yaparken, Sergio Ramos, rakip kalecinin "Panenka vuruşu" yapmasını beklemediğini dile getirdi.

Ramos; "Teknik direktörüm benim biraz çılgın olduğumu biliyordu. Buna karşın bana verdiği güvenle topun başına geçtim. Açıkçası kaleciler bu şekilde penaltı vuruşunu hiç beklemiyorlar. Ben de kalecinin bir tarafa doğru hareketlenmesini bekledim ve daha sonra top filelerle buluştu. Yıllar sonra hatırlanacak bir gol atma fikri hoşuma gitti" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...