"Beşiktaş hakkındaki karardan rahatsızım"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türk takımlarıyla ilgili verilen uluslararası müsabakalarla ilgili her türlü olumsuz kararın her Türk vatandaşını rahatsız etmesi gerektiğini ve bu durumun kendisini de rahatsız ettiğini ifade etti.

NTV Spor 07.07.2012 - 21:25
"Beşiktaş hakkındaki karardan rahatsızım"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Beşiktaş hakkındaki karardan rahatsızlık duymak için Beşiktaşlı olmamız şart değil. Türk takımlarıyla ilgili verilen uluslararası müsabakalarla ilgili her türlü olumsuz kararın her Türk vatandaşını rahatsız etmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Bakan Kılıç, partisinin Bodrum İlçe Başkanlığını ziyaretinde, CAS'ın Beşiktaş hakkındaki kararını değerlendirdi. Türk takımlarıyla ilgili yaşanan her türlü olumsuzluğun kendisini rahatsız ettiğini belirten Bakan Kılıç, "Beşiktaş hakkındaki karardan rahatsızlık duymak için Beşiktaşlı olmamız şart değil. Türk takımlarıyla ilgili verilen uluslararası müsabakalarla ilgili her türlü olumsuz kararın her Türk vatandaşını rahatsız etmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Türk takımlarının uluslararası müsabakalardaki varlıklarını adeta bir Milli Takım heyecanıyla karşıladığını vurgulayan Kılıç, "Benim Türklük anlayışım bunu gerektiriyor. O nedenle Türkiye'de hiç kimsenin Beşiktaş'ın maruz kaldığı bu yaptırımdan dolayı mutlu olmaması gerektiği kanısındayım. Ben de mutlu değilim. Ama ortada böyle bir karar var" diye konuştu.

Bakan Kılıç, Beşiktaş'ın CAS'ın verdiği karar sürecinde yapması gerekenleri yaptığını, bundan sonra yapması gerekenler varsa bunları da mutlak suretle ortaya koyacağını kaydetti.

"HERKESİ CENTİLMENLİĞE DAVET EDİYORUM"
Yine bu süreçte Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) UEFA nezdindeki girişimlerini, Türk takımlarının haklarını korumak üzere verdiği hukuk mücadelesini çok iyi bildiğini ifade eden Bakan Kılıç, "Hakkındaki iddialar gündeme getirilen Türk takımlarının yine UEFA nezdinde, CAS nezdinde ortaya koydukları itirazları, hazırladıkları hukuk dosyalarını, yaptıkları hukuki savunmaları çok çok iyi biliyorum. Nihayetinde ortada Türk futbolu açısından üzücü bulmamız gereken bir karar vardır. Süreç bu şekilde işlemeye devam edecektir. Ama dediğim gibi, Türk futbolunun düzlüğe çıkabilmesi için, Türkiye'de futbolla birlikte diğer sportif branşların da aynı şekilde düzlüğe çıkabilmesi için bu tür olaylara milli sorunlar penceresinden bakabilmemiz lazımdır" dedi.

Bakan Kılıç, teknik adamlara, takım kaptanlarına, futbolculara ve taraftar gruplarına çağrıda bulunarak, "Başka Türkiye yok. Türk milletinin ve Türkiye'nin bu dönem her zamankinden çok daha fazla birlik duygularını sağlam bir şekilde geleceğe taşımaya ihtiyacı vardır. O nedenle takımlarımızı elbette destekleyelim. Taraftar olmanın gereğini elbette yerine getirelim. O coşkuyu, o heyecanı, tezahüratları elbette yapalım, yapmaya devam edelim. Tribünler bir şölen yeri havasını ortaya koysun. Ama bütün bunları yaparken kırıcı olmamaya özen gösterelim. Özellikle yeni sezon gelirken herkesi centilmenlik ruhunun gereklerine sıkı sıkı kalmaya davet ediyorum" diye konuştu.

FENERBAHÇE VE TRABZONSPOR'UN AVRUPA'DAKİ DURUMU
Bakan Kılıç, bir gazetecinin Fenerbahçe'nin UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi'ne alınıp alınmayacağı şeklindeki sorusu üzerine, "Hak arayışlarını hukuk ve centilmenlik çerçevesinde tuttukları sürece bütün kulüplerin hak arayışlarını saygıyla karşılamak lazımdır. Bir camia, bir kişi ya da tüzel kişilik, bir kulüp, hakkı olan bir konuda, haklı itirazlarını seslendirdiği kanaatinde ise o hak arayışını saygıyla karşılamak lazımdır. Ta ki centilmenlik çerçevesinin dışına çıkılmaması kaydıyla. Trabzonspor ve Fenerbahçe ile ilgili konularda herhangi bir takım lehine kantarın topuzunu kaçıracak çerçevede bir açıklama yapmayı Gençlik ve Spor Bakanı olarak doğru bulmam. Kulüpler kendi hak arayışlarına devam edeceklerdir. Bu kendi takdirleridir" ifadelerini kullandı.

Türk sporunun tarihinin en parlak dönemini yaşadığını, bundan herkesin gurur duyması gerektiğini dile getiren Kılıç, "Türkiye olimpiyatlara katılacak. Olimpiyatlara katılım kotamız olimpik branşlarda 115, paralimpik branşlarda 67. Toplamda 182 sporcumuzla olimpiyatlara gideceğiz" diye konuştu.

Bakan Kılıç, Bodrum'a bir gençlik merkezinin yapılacağını da kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...