Bakan Kılıç'tan İnönü Stadı açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, BJK İnönü Stadı'nın yıkılarak, bulunduğu yere yapılması konusunda görüşlerinin net olduğunu söyledi.

NTV Spor 19.07.2012 - 11:32
Bakan Kılıç'tan İnönü Stadı açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, BJK İnönü Stadı'nın yıkılarak, bulunduğu yere yapılması konusunda görüşlerinin net olduğunu söyledi.

BJK İnönü Stadı ile ilgili iki konuda görüşlerinin belli olduğunu ifade eden Kılıç, ''BJK İnönü Stadı'nın mülkiyeti, diğer statların olduğu gibi bakanlığımıza, dolayısıyla Spor Genel Müdürlüğü'ne ait. Yıkılıp, yeniden yapılması konusunda görüşümüz net. BJK İnönü Stadı'nın yıkılıp, mevcut yerinde yapılması konusunda da görüşümüz net. Devlet ve bakan yönüyle bir belirsizlik sözkonusu değil'' dedi.

Konuyla ilgili sürecin Beşiktaş Kulübü'nün atacağı adımlarla şekilleneceğini ifade eden bakan Kılıç, ''Sürecin bundan sonraki takvimi Beşiktaş Kulübü'nün atacağı adımlara paralel olarak belirlenecektir. Projeyi kesinleştirmeleri, Anıtlar Kurulundan nihai iznin çıkması, uygulama projesini hazırlanması ve Beşiktaş Kulübü tarafından inşa edileceğinden kulüp tarafından ihalenin yapılması, yer tespitinin yapılması ve tarihin de bu parametrelere dayalı olarak belirlenmesi. Tüm bu adımlar geçildikten sonra yıkım tarihi ve işe başlama tarihi belirlensin, buna dayalı olarak yıkım tarihi konusunda net tarih alınsın ve uygulansın'' diye konuştu.

Bakan Suat Kılıç, Beşiktaş Kulübü Yönetimi'nin, bu sezon maçlarını BJK İnönü Stadı'nda oynayacaklarını bildirdiklerini hatırlatarak, ''Bu aşamada belirttiğim ihtiyaçları tamamlayıp, kazmayı vuracak aşamaya gelmeleri yönünde iradeleri var. Bizim acelemiz yok'' değerlendirmesini yaptı.

ANKARA'YA YAPILACAK STAT
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara'ya yapılacak stat konusunun kendisini diğer projelerden daha fazla heyecanlandırdığını ifade etti.

Mevcut 19 Mayıs Stadı'nın yenilenme zamanının geldiğini ve geçtiğini vurgulayan Kılıç, ''Ankara Stat Projesi, beni en çok heyecanlandıran stat projesidir. Çünkü başkentimizde hizmet veren stat, başkentteki hiçbir aktivitenin karşılığı değil. Yenilenme zamanı geldi, geçiyor. Mevcut stadı olduğu yerde büyütelim önerileri de var ama bu öneriye çok sıcak değiliz. Çünkü mevcut stadın betonarmelerinde belli bir aşınma sözkonusu olacaktır. Başkente yakışan 40 bin kişilik stat projesini sayın başbakan ortaya koydu. Bu yönde adımlarımızı somutlaştırdık'' diye konuştu.

Proje kapsamında, Cebeci İnönü Stadı'nın yıkılacak statlardan bir tanesi olduğunu belirten Kılıç, ''Cebeci İnönü Stadı'nın arsasını yeni stat yapma yönünde değerlendirme çabası içindeyiz. Avam proje çizildiğinde TOKİ'ye ihaleye çıkmaları yönünde talimatımızı bildireceğiz. Statların isimlerini illerdeki dinamiklerin belirlemesini arzu ediyoruz. Başkent stadının bu yıl inşaatına başlayabilir miyiz bilmiyorum ama bu yıl ihalesini yapabilmeyi arzu ediyoruz'' dedi.

''BAŞKENTLİLER MEVCUT YERİ İSTİYOR''
Suat Kılıç, başkentlilerin yeni stat konusunda mevcut yerin değerlendirilmesini kuvvetle istediklerini belirtti.

Stat için alternatiflerden birinin de yeni stadın mevcut yerine inşa edilmesi olduğunu açıklayan bakan Kılıç, ''Hatta başkentlilerin en çok istediği alternatif diyebiliriz. Kuvvetli bir seçenek. Baktığımız başka arsalar da var. Mevcut statın yeri gibi, şehrin merkezinde arazi bulabilmek mümkün değil. Biraz başkentin dışında olabilir. Örneğin Eskişehir yolu üzerinde olabilir'' diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...