Hazal Sarıkaya'ya müthiş teklif!

Londra Olimpiyatları'nda yüzmede altın madalya kazanan 15 yaşındaki Ruta Meilutyte'nin çalıştırıcısı Jon Rudd, milli yüzücü Sarıkaya'ya, antrenörlüğünü yapmak için teklifte bulundu.

NTV Spor 02.08.2012 - 15:16
Hazal Sarıkaya'ya müthiş teklif!

Hazal Sarıkaya millilerimiz  arasında Londra Olimpiyat Oyunları'na katılan en genç sporcu. Hazal yüzme  100 metre sırtüstü yarışlarında 1.04:80'lik derecesiyle elemeleri geçemesede ünlü antrenör John Rudd'un dikkatini çekmeyi başardı.

Rudd, Londra'da, yüzmede kadınlar 100 metre kurbağalama yarışlarında henüz 15 yaşında olmasına rağmen altın madalyaya uzanarak tüm dikkatleri üzerine çeken Litvanyalı Ruta Meilutyte'nin antrenörlüğünü yapıyor. Meilutyte'nin başarısında büyük pay sahibi olan Jon Rudd, milli yüzücü Hazal Sarıkaya'ya antrenörlük yapmak için teklifte bulundu.

Teklifi kabul eden milli yüzücünün babası Orhan Sarıkaya, Jon Rudd'un Hazal'ı çalıştırmayı çok istediğini belirterek, Hazal'ın İngiltere'de eğitim ve spor hayatına devam edeceğini söyledi.
 
Genç yüzücünün Plymouth Koleji'nde yüzde 50 burs ile okuyacağını belirten  Sarıkaya, Hazal'ın Türkiye'de birlikte antrenman yapacağı ve kendisini geliştirecek düzeyde elit sporcuların bulunmamasından dolayı İngiltere'ye gitmeyi tercih ettiğini ifade etti.

 

Sayfa Yükleniyor...