"Sivas maçı ile çıkışımız başlayacak"

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, hafta sonu sahalarında oynayacakları Sivasspor maçıyla çıkışlarının başlayacağını söyledi.

NTV Spor 12.09.2012 - 10:47
"Sivas maçı ile çıkışımız başlayacak"

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, ''Ligde çıkışımız Sivasspor maçıyla başlayacaktır'' dedi.  

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yener, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada eksik kadro ile çalıştıklarını belirterek, ''Yine de iyi bir şekilde çalışıyoruz. Trabzonspor'un hem sezon başı hazırlıklarının hem de bu çalışmalarının sonucunu önümüzdeki maçlarda alacağına yürekten inanıyoruz. Çıkışımız Sivasspor maçıyla birlikte başlayacaktır'' dedi.

"ÇIKIŞ MAÇIMIZ OLACAK"
Özellikle geçen hafta 1461 Trabzon ile oynadıkları hazırlık maçında oyuncularının arzusunun seyircileri olduğu gibi kendilerini de memnun ettiğini ifade eden Yener, ''Ben bu hafta Avni Aker'de özellikle kadın taraftarlarımızın da desteği ile iyi bir futbol ve güzel bir skorla 3 puan alacağımıza inanıyorum. Bu maç bir anlamda Trabzonspor'un çıkış maçı olacak' diye konuştu.

''YAPAY SORUNLAR ÜRETİP GÜNDEM YAPMAYA ÇALIŞANLAR VAR''
Yener, Kulüp Başkanı Sadri Şener, yönetim kurulu ve Teknik Direktör Şenol Güneş'in birlik ve beraberlik anlamında açıklamalarına ilişkin olarak ise ''Başkanın, yönetimin ve hocanın arasında bugüne kadar hiçbir sorun olmadı, bundan sonra da olması mümkün değil. Şenol hoca profesyonel bir hoca gibi değil, bizim gibi bir yönetici. Trabzonspor'un bugünlere gelmesinde emeği olan ve bugün de Trabzonspor'un bir yerlere taşınmasında en büyük gayreti olanlarından biri. Sayın başkanın da uğraşı bu yönde. Böyle olunca, aramızda hiçbir sorun olmadığı da gerçeklerin en önde geleni. Ama maalesef ve maalesef hoca, yönetim ve başkanın aralarında sorun varmış gibi gösterip veya yapay sorunlar yaratıp bu şekilde gündem yaratmak isteyenler var. Bunları anlayabilmiş değilim'' ifadelerini kullandı.

PTT 1. Lig'de mücadele eden pilot takımları 1461 Trabzon ile aralarında bir rekabet ortamı oluşturmaya çalışanların da olduğunu söyleyen Yener, ''Ama bu işler farklı. 1461 Trabzon bizim A takıma oyuncu yetiştirmek amacıyla kurduğumuz bir takım. Bu amacını da gayet iyi bir şekilde yapıyor. Şu anda önümüzdeki yıllarda Trabzonspor'a hizmet verecek bir çok oyuncuyu 1461 Trabzon takımında görebilirsiniz. Zaten son olarak 1461 Trabzon'a yaptığımız yabancı transferi de genç oyuncular da ileride Trabzonspor'a hazırlanması adına alınıyorlar. Bu işlevini 1461 Trabzon gayet iyi bir şekilde yapacak görünümde'' dedi.

''TRABZONSPOR, HAKKINI ALMADAN GERİ DÖNMEYECEKTİR''
Yener, bir gazetecinin, ''Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Trabzonspor ile ilgili daha önce yapmış olduğu bir açıklama çok büyütülüp Trabzonspor'un aleyhine kullanılmıştı. Geldiğimiz süreçte Topuk yaylasında bakanların buluşması, Aziz Yıldırım ile birlikte olmaları Trabzonspor'u rahatsız etti mi? Ceza alan bir kişinin böyle bakanlarla hakimlerle veya savcılarla bir arada olması doğru bir tablo mu'' yönündeki soru üzerine, ''Olaya etik yönden baktığınızda bunu tasvip etmek, kamuoyunun da benim gibi düşündüğünü zannediyorum, çok doğru karşılamak mümkün değil. Ama bizim öncelikle söylemek istediğimiz şey şu, Türkiye'de mahkeme kararlarının uygulanmaması gibi bir durumun olması bizi şaşırtan konu bu. Şu anda herhalde dünyada demokrasiyle yöneltilen hiçbir ülkelerde mahkeme kararlarının uygulanmaması gibi bir durum söz konusu değil.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin şike ve teşvik konusunda aldığı kararlar ortada. Bu kararlar içerisinde bir kulübün başkanı, asbaşkanı, yöneticileri ve profesyonel çalışanları da dahil ceza almış ve mahkeme açıkça belirtmiş 11 maçta şike ve teşvik var diye. Bütün bunlara rağmen Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu kararları görmezden gelmesini bir şekilde ben izah edemiyorum. Federasyona yazdığımız yazıda bir yerde tahkime pas edilerek geçildi. Tahkim Kurulu'na başvurmamız istendi oraya da başvurduk. Mahkeme kararlarının uygulanmaması bizim gibi demokratik bir ülkeye yakışmayan bir uygulama.''

Bu konuda UEFA'ya da başvurduklarını ve buradan gelecek cevabı beklediklerini belirterek, ''UEFA, henüz bu konuda karar vermiş değil. UEFA Disiplin Kurulu kararını açıkladıktan sonra Tahkim Kurulu var. UEFA tahkiminden sonra FIFA var, CAS var. Ekonomik haklar için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var. Bunların hepsine başvuracağız. Trabzonspor, bu mücadelede hiçbir şekilde hakkını almadan geri dönmeyecektir. Bunu herkesin bilmesini isterim. Son zamanda kamuoyunda diğer konular öne taşınıp bu gündem unutturulmaya çalışılıyor. Trabzonspor olarak biz bunu hiçbir zaman gündemden düşürmeyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...