Tek aday Uğur Kurugöllü

İki dönemdir Bilardo Federasyon Başkanlığı görevini sürdüren Uğur Kurugöllü, yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirilmesi mümkün görülmeyen projeleri gerçekleştiklerini belirterek, genel kurula tek aday olarak girdiğini söyledi.

NTV Spor 17.10.2012 - 11:08
Tek aday Uğur Kurugöllü

Bilardo Federasyonu'nda iki dönemdir başkanlık görevinde  bulunan Uğur Kurugöllü, ''Yönetim kurulu üyelerimizle, gerçekleştirilmesi mümkün görülmeyen projeleri hayata geçirdik. Bunun karşılığında da genel kurula tek aday giriyorum'' dedi.

Uğur Kurugöllü, 19 Ekim Cuma günü yapılacak olağan genel kurul öncesi, başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği projeleri ve hedeflerini anlattı.

Genel kurula tek aday olarak giren Kurugöllü, göreve geldiklerinde 2 bin lisanslı sporcu sayısını, 8 yılda 21 bine çıkardıklarını söyledi.

''Bilardonun bütün sınıflarında organizasyonlar düzenledik'' diyen Kurugöllü, bilardoyu Türkiye'nin dört bir yanına yaydıklarını savundu.

Kurugöllü, Kastamonu, Samsun, Artvin, Sivas, Manisa ve Malatya'da uluslararası şampiyona düzenlediklerini belirterek, ''Şampiyonaları farklı bölgelerdeki illere almamızdaki en büyük amacımız, Türkiye'nin genelinde bu sporun tanınırlığını artırarak başarılı bilardocuların yetişmesini sağlamaktı. Bunu da gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Avrupa ve dünya şampiyonu çok sayıda sporcu yetiştirdik'' diye konuştu.

Bilardonun okullara girmesini de sağladıklarını dile getiren Kurugöllü, ''Federasyon olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde okullara bilardo masalarının girmesinin önündeki engeli kaldırdık. Şimdi 350 bilardo masası çeşitli okullara girmiş durumda. Bu projeyi ilk olarak İstanbul'da Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir ile birlikte başlattık. Bahçelievler bölgesindeki 26 beden eğitimi öğretmenini bilardo eğitiminden geçirerek antrenör yaptık. Sonrasında bilardo masaları da aile birliği, kaymakamlık ve bizim katkılarımızla okullara girmeye başladı.'' dedi.

"SORUNUMUZ TESİS VE EĞLENCE VERGİSİ"
Çok sayıda Avrupa ve dünya şampiyonu sporcularının bulunmasına rağmen hala tesislerinin olmadığını vurgulayan Kurugöllü, eğlence vergisinin de biran önce kalkması gerektiğini dile getirdi.

Kurugöllü, ''En büyük sorunumuz tesis ve eğlence vergisi. Devlet bize bir tane bile tesis vermiyor. Bu kadar başarıya rağmen tesisimiz yok. Ayrıca, alınan eğlence vergisi yüzünden salonlar gelirsizlikten kapanmak zorunda kalıyor. Eğlence vergisi mutlaka kalkmalı. Maliye Bakanlığı yetkilileriyle defalarca konuyu görüşmemize rağmen bu engeli aşamadık'' ifadelerini kullandı.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN KREDİ
Yurtiçi ve yurtdışındaki kuruluşlardan hibe krediler alabilmek için girişimlerde bulunduklarını anlatan Kurugöllü, ''Hibe krediler alabilmek için projeler üretiyoruz. İlk etapta, Avrupa Birliği'nden kredi almaya çalışıyoruz. Konuyla ilgilenen bazı arkadaşları yeni yönetim kurulu listesine aldık. Bunun yanı sıra yurtiçindeki kuruluşlarla da temaslarımız sürüyor. Başkanlığım dönemimde, yönetim kurulu üyelerimizle gerçekleştirilmesi mümkün görülmeyen projeleri hayata geçirdik. Bunun karşılığında da genel kurula tek aday giriyorum. Önümüzdeki dönem, bu ve benzeri kredi girişimleriyle bütçe sıkıntısını aşarak tesis sorununu çözeceğiz. Kısa vadede en büyük hedefimiz, Ankara ya da İstanbul'a tesis kazandırmak. Uzun vadede ise tesisleşmeyi bölgelere yaymak.'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...