Galatasaray kasasını doldurdu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına kalan Galatasaray, bu organizasyondan önemli bir geliri kasasına koymayı garantiledi.

NTV Spor 06.12.2012 - 12:38
Galatasaray kasasını doldurdu

UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'ndaki 6. ve son maçında deplasmanda Braga'yı 2-1 yenen ve ''Son 16'' takım arasına kalmayı başaran Galatasaray, kasasını da doldurdu.

Grubu Manchester United'ın ardından ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura yükselen sarı-kırmızılı ekip, önemli bir kaynağın dağıtıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde pastasını daha da büyüttü. Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde elde etmeyi garantilediği gelir yaklaşık 27 milyon Euro'ya ulaştı.

Geride kalan sezonun lig şampiyonu olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılan ve 8,6 milyon Euro ayak bastı parası kazanan sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe'nin gruplara kalamaması nedeniyle 10 milyon Euro'nun üzerinde olması beklenen Türkiye'nin yayın havuzu gelirine de tek başına sahip oldu.

Organizasyonda ilk maçını dahi oynamadan yaklaşık 20 milyon Euro geliri garantileyen Galatasaray, grup maçlarında elde ettiği 3 galibiyet ile 1 beraberlik nedeniyle 3,5 milyon Euro, tur atladığı için de 3,5 milyon Euro daha kazanarak, toplam kazancını 27 milyon Euro seviyesine taşıdı.
        
TUR ATLADIKÇA GELİRİ ARTACAK
Sarı-kırmızılı ekip, gruptan çıkarak önemli başarı elde etti ve gelirini daha yüksek rakamlara taşıma fırsatını yakaladı.

Son 16 takım arasına kalarak finale giden yolda artık elemeli maçlara çıkmaya hazırlanan Galatasaray, grup maçlarında olduğu gibi elde edeceği her galibiyet için 1 milyon Euro, beraberlik için de 500 bin Euro kazanacak.

''Cim Bom'', organizasyonda çeyrek finale kalması halinde 3,9 milyon Euro, yarı finale kalması halinde 4,9 milyon Euro, finale kalması halinde ise 6,5 milyon Euro daha kasasına koyabilecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kazanan ekibe ise 10,5 milyon Euro şampiyonluk primi ödenecek.

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde kulüplere yapılacak ödemelerde bu sezon için yaklaşık yüzde 15'lik bir artışa giderek, toplam ödemeleri 1 milyar 260 milyon Euro seviyesine çekti.

Sayfa Yükleniyor...