Chelsea'ya evinde darbe!

Premier Lig'de Chelsea, ilk devreyi 2-0 önde tamamladığı mücadelede Southampton ile 2-2 berabere kaldı ve bu skorla Mavi-Şimşekler şampiyonluk yolunda yara aldı.

NTV Spor 17.01.2013 - 00:00
Chelsea'ya evinde darbe!

İngiltere Premier Lig mücadelesinde Chelsea, Southampton'ı konuk etti.

Mücadeleye baskılı ve istekli başlayan Chelsea, yeni golcüsü Demba ba'nın mükemmel golü ile 25. dakikada 1-0 üstünlüğü yakaladı.

Baskılı oyununu sürdüren Chelsea, devrenin bitiminden hemen önce Eden Hazard ile farkı 2'ye çıkardı. Ramires'in çektiği sert şut iki direğin birleştiği köşeden geri geldi. Pozisyonu iyi takip eden Belçikalı yıldız topun gelişine çok sert vurdu ve ilk devrenin skorunu belirledi. 2-0.

Mücadelenin ikinci devresinde ise konuk ekip tüm riskleri alarak oynadı. Mücadelenin 58. dakikasında sağ kanatta Nathaniel Clyne'nin yaptığı ortaya altıpas içerisinde düzgün bir vuruş yapan Rickie Lambert, topu ağları gönderdi ve takımını umutlandırdı. 2-1.

Sol kanattan ceza alanına yönelen Guilherme Do Prado, ortasını yaptı. Savunmadan seken top Jason Puncheon'un önünde kaldı. Puncheon'un sol ayağı çektiği mükemmel şut ağlarla buluştu ve maçta skora denge geldi. 2-2.

Kalan dakikalarda iki takım da gol bulamadı ve mücadele 2-2 eşitlikle sonuçlandı.

Bu skorla Chelsea, 42 puana yükseldi ancak Mavi-Şimşekler evinde oynadığı maçta şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Konuk ekip Southampton ise 22 puana yükseldi.

Sayfa Yükleniyor...