LeBron James'ten büyük başarı

NBA takımlarından Miami Heat'in süper yıldızı Lebron James, takımının Golden State'i yendiği maçta attığı 25 sayıyla 20 bin sayı barajını aşan en genç oyuncu unvanının yeni sahibi oldu.

NTV Spor 17.01.2013 - 12:01
LeBron James'ten büyük başarı

NBA'e 2003 draftında Cleveland Cavaliers tarafından ilk sırada seçilerek adım atan Lebron James, 10. sezonunda önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

James, Golden State ile oynanan maçta 20 bin sayı barajını geçen en genç oyuncu unvanını Kobe Bryant'tan devraldı. Geçen sezon kariyerinin ilk NBA şampiyonluğunu kazanan James, 28 yıl 17 günlükken 20 bininci sayısını attı.

Kobe Bryant bu rakama ulaştığında 29. yaşını 122 gün geçmişti. NBA'e adım attığı günden bu yana 27.6 sayı ortalamasıyla oynayan James, 3 kez de en değerli oyuncu ödülüne layık görüldü. NBA tarihinin en skorer oyuncusu unvanı halen Karim Abdül-Jabbar'ın elinde.

Efsanevi pivot, uzun soluklu kariyerine 38 bin 387 sayı sığdırmayı başarmıştı. Bu rekoru kırmaya en büyük adaylar ise geçtiğimiz haftalarda 30 bin sayı barajını aşan Kobe Bryant'ın yanısıra, Lebron James ve Oklahoma City Thunder'ın sayı makinesi Kevin Durant.

Sayfa Yükleniyor...