Kvitova, Laura Robson’a takıldı

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda Büyük Britanyalı Laura Robson, 8 numaralı seribaşı Çek Cumhuriyeti'nden Petra Kvitova'yı 2-1 mağlup ederek, üçüncü tura yükselmeyi başardı.

NTV Spor 17.01.2013 - 16:06
Kvitova, Laura Robson’a takıldı

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda Büyük Britanyalı Laura Robson, 8 numaralı seribaşı Çek Cumhuriyeti'nden Petra Kvitova'yı 2-1 yenerek, üçüncü tura yükseldi.

Sezonun ilk "Grand Slam"i Avustralya Açık'ın ikinci turunda 8 numaralı seribaşı Çek Cumhuriyeti'nden Petra Kvitova ile dünya sıralamasının 53'üncü basamağındaki Büyük Britanyalı Laura Robson karşılaştı.

Kvitova, 3 kez servis kırdığı ilk seti, 6-2 kazandı. İkinci sette servislerde etkili olan ve ilk servisinin içerde olduğu oyunların yüzde 80'inden puan çıkarmayı başaran Robson, seti de 6-3 kazandı.

Tenisçiler, üçüncü setin ilk 10 oyununda 3'er kez servis kırdı ve skor 5-5 oldu. İki sporcu da sonraki 8 oyunda daha kontrollü bir oyun ortaya koydu ve durum 9-9'a geldi. 21 Ocak'ta 19 yaşına girecek Robson'ın, 19'uncu oyunda Kvitova'nın servisini kırması ise maçın dönüm noktasıydı. Sonraki oyunda maç için servis kullanan Robson, seti 11-9, 3 saat süren maçı ise 2-1 kazandı.

 

Sayfa Yükleniyor...