Ogier'den bir ilk!

Dünya Ralli Şampiyonası'nda, Volkswagen Takımı'ndan Fransız Sebastien Ogier, kariyerinin ilk İsveç Rallisi zaferine ulaştı.

NTV Spor 10.02.2013 - 20:26
Ogier'den bir ilk!

Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC), Volkswagen Takımı'ndan Fransız Sebastien Ogier, kariyerinin ilk İsveç Rallisi zaferine ulaştı.

İsveç'in Karlstad şehrinde düzenlenen WRC sezonunun 22 etaplık ikinci yarışında, Volkswagen Takımı'nın Fransız pilotu Sebastien Ogier, 3:11:41.9 saatlik derecesiyle kariyerinde ilk kez İsveç Rallisi'nde podyumun en üst basamağına çıktı.

2011 sezonunda dünya üçüncüsü olan Ogier, kariyerindeki 8'inci ralli birinciliğine uzanırken, Citroen pilotu vatandaşı Sebastien Loeb, son gün yapılan 6 etaptan ilk 3'ünü kazanmasına rağmen Ogier'in 41.8 saniye arkasında ikinciliği, Ford pilotu Norveçli Mads Ostberg ise liderin 1:24.5 dakika gerisinde üçüncülüğü elde etti.

Bu sonuçla Ogier, sürücüler klasmanında da zirveye yerleşti. Daha önce bu sezon yalnızca 4 yarışta mücadele edeceğini açıklayan 38 yaşındaki Loeb ise 43 puanla vatandaşını takip etti. Loeb, Arjantin ve Fransa haricindeki yarışlara katılmayacak.

Sayfa Yükleniyor...