''İstediğimiz tek şey mesafelerin eşit olması''

Akhisar Belediyespor Yardımcı Antrenörü Nihat Fuat Buruk, 1-0 yenildikleri Sanica Boru Elazığspor maçıyla ilgili istemedikleri bir sonuçla sahadan ayrıldıklarını belirterek, hakemlerin her takıma olduğu gibi kendilerine de aynı mesafede durmasını ve takımın küçümsenmemesini söyledi.

NTV Spor 03.03.2013 - 00:21
''İstediğimiz tek şey mesafelerin eşit olması''

Maçın uzatma dakikalarının sonunda, hakem tarafından tribünlere gönderilen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yerine yardımcı antrenör Nihat Fuat Buruk basın toplantısına katıldı.

Buruk, Hamzaoğlu'nun son dakikada tribünlere gönderilmesine ilişkin soru üzerine ise ''Hocamız, çok basit atıldı. Yılmaz hocam gibi sahaya inip, hocayı tahrik etmedi. Sadece 'bravo' dedi ve ses tonu da yüksek değildi. Dördüncü hakem de yanındaydı. Bu atılmasına gerekçe ise bir şey demiyoruz'' diye konuştu.

''İstediğimiz tek şey mesafelerin eşit olması'' diyen Buruk, hakemin her takıma olduğu gibi kendilerine de aynı mesafede durmasını, Akhisar Belediyespor'u ilçe takımı olması nedeniyle küçümsememesini beklediklerini ifade etti.

Akhisar Belediyespor'lu kaleci Oğuz Dağlaroğlu, baskılı oynamalarına rağmen golü bulamadıklarını, sezon sonunda gülen taraf olmak istediklerini söyledi. Oğuz, hakemi de eleştirerek iyi maç yönetmediğini ve maçın kaderini etkileyecek kararlar verdiğini savundu.

Akhisar Belediyespor'lu oyuncu İbrahima Sonko ise şanssız olduklarını ve hayal kırıklığı yaşadıklarını kaydetti.

Karşılaşmanın istemedikleri bir sonuçla bittiğini belirten Buruk, Akhisar Belediyespor olarak son 11 haftaya, her maçı kazanmak ya da puan çıkarmak hedefiyle girdiklerini söyledi. Takımın kötü oynamadığını, fakat istediğini alamadığını belirten Buruk, rakibin de kendilerine alan bırakmayıp, iyi kontratağa çıktığını belirtti.

Golü yedikten sonra, çabalarına rağmen eşitliği yakalayamadıklarını ifade eden Buruk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Buna biraz da engel Cüneyt hoca idi. Cüneyt hoca, bence klasik maçlarından birisini yönetti. Gençlerbirliği maçı da bizim için böyleydi, iyi maç yönetmedi. Yani küçük takımların hocası değil, niyeti başka bence. Gitsin Avrupa'da maç yönetsin, bizim maçlarımıza gelmesin. Ben antrenör ve eski futbolcu olarak onun maçlarından zevk almıyorum. Penaltımızı vermedi, birçok pozisyonumuzun hakkını vermedi. Artık niyeti neyse kendinin olsun. Sanica Boru Elazığspor'u tebrik ediyorum. İnşallah onlar da ligi istedikleri gibi bitirirler. Biz de bundan sonrası için yolumuza devam edeceğiz. Oynanacak 10 maçımız var, 30 puan ediyor, almaya çalışacağız. Takımımızın gücü var. Ligde bazı güçler engel olmazsa eğer, ismimizi küçümsemezlerse biz çıkıp bütün maçları almaya çalışacağız. Bu maç daha iyi bitebilir, gelecek haftaya daha umutlu bakabilirdik. Haftaya Gaziantepspor maçımız var, her şeyi bir tarafa bırakıp bu maça hazırlanarak iyi sonuç alacağız.''

Gazetecilerin, hakemin kararlarına yönelik soruları üzerine, penaltılarının verilmediğini tekrarlayan Buruk, ''Hakem vermedi, vermemekle birlikte 3 pet şişe su atılınca oyunu da iki kez durdurdu. Abartılacak bir konu yoktu, seyirciyi tahrik etti. Büyük maçlarda da başka şehirlerde de görüyoruz, hakem maçı durdurmaya çalışmıyor. Tavırları oyuncularımızı etkiledi, oyun motivasyonumuzu bozdu ve oyunu soğuttu'' değerlendirmesini yaptı.

Sayfa Yükleniyor...